/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Saçma bir argüman.

    Padişah'ın emri vermesi kendi zihnini kullanmasıyla alakalı bir şey. insanüstü bir güçle alakası yok yani. Üstelik padişahta eninde sonunda bir insan. O da diğer insanlar gibi yaşar, yer, içer ve ölür. Ancak Tanrı dediğin insandan üstün bir varlık olmalıdır. Sen ise bu soruya Tanrı'nın yarattığı varlıkların arasındaki statü farkıyla cevap veriyorsun. Statü üstünlüğüyle insanüstü varlık olmanın alakası yoktur. Senin dediğine göre statülü insanların insanüstü varlıklar olması gerek. Bunu kıstas alarak soruya cevap veremezsin

    Mesela Genç Osman vaktinde insanüstü bir varlık mıydı? Sonra onu öldüren yeniçeriler insandan daha fazla üstünlük mü kazandı?(amacım kesin olarak sorduğun soruya evet veya hayır demek değil sorunun çözümünde gittiğin yolun yanlış olduğunu belirtmek)
    ···
    1. 1.
      0
      Temsilde hata olmaz. Bu örnekleri tamamen inci sözlük yazarlarının seviyelerini göz önünde tutarak yazdım. Yoksa ben bu meseleyi madde madde açıklayarak anlatabilirim. Teselsülden girerim felsefeden çıkarım. Seviyeye göre örnek sunacaksın. Senin zihnin daha mukabil bir delile açık olabilir. Ama sözlüğün zihin dünyası ortada. Sordukları sorunun cevabını bile okumaya eriniyorlar. Kaç kişiyle tartıştım burada. Adam ikinci paragrafta bırakıyor.. Ne yapabilirim bu noktada?
      Sen hayır ya da evet demediğin için konuyu ayrı bir vecihten anlatmaya girişmiyorum. istersen memnuniyetle girerim..
      ···
      1. 1.
        +1
        Nabza göre şerbet diyorsun, anladım pnp.
        ···
   tümünü göster