1. 301.
    0
    Vasıfsız,bir yer tutturamamış kişilerin dayısının amcasının torpiliyle yerleştiği son durağı. Şimdi üstlere baktım başın sıkışsa polisi arayacaksın diyenler olmuş, eğer garibansan polis bir saat sonra gelir kardeşim. Canını niye tehlikeye atsın? önemli birimisin? Üst makamlardan birinin oğluna bir şey olsa koşa koşa giderler. Polis zengini korur, garibana gücü yeter.
    Bunun en yakın tarihli örneği maske olayıdır. Haberlerde görüyoruz, ceza yazdığı kişiler hep gariban işci adamlar,bir anlık burnundan alta kaydı diye işci adama 3500TL kesiyorlar. Bunu zengin bir adama yapabiliyorlarmı? Hayır. Mitinglere gidip ceza kessinler haydi, daha dün oldu.
    Ve bu haberlerin yorumlarına bakınca dehşete uğradım. Halk polisi savunup; e o da maske taksaymış polisimize kurban olsunlar diye vatan millet edebiyatları dizmişler. Sıra kendilerine de gelecek bir gün.
    Ek olarak polisi kameraya çekmenin cezası var. Neden acaba? Birisi eğer polis tarafından haksızlığa/darp'a uğradığını söylüyorsa, ve poliste iftira attığını dile getiriyorsa burada olayı belirleyecek unsur kamera görüntüleridir. Ama ne hikmetse polisi kameraya almak yasak Allahın işine bak yav.
    Halk devletten değil devlet halktan korkmalı. Fakat bu Türkiye'de tam tersi. Diyeceğim yazacağım çok şey var, lisede el kadar çocukken yaşadıklarımı sadece ben bilirim.
    ···
   tümünü göster