/i/Kız Meselesi

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +24 -2
    Benim gördüğüm kadarıyla çekici ve orta güzellikte olan kızlar değil, güzel olmayan kızlar entelektüel konulara ilgili. Ben şöyle açıklıyorum bu durumu:
    Çekici ve orta güzellikteki kızlara ergenlikten itibaren yavşak erkekler yavşadıkları için bunlar flörtleşme dışında kendilerine ayırmaya zaman bulamazlar. Bu nedenle de okul dersleri dışında pek bir şey öğrenmezler, kendilerini geliştirmezler. Buna karşın güzel olmayan kızlar erkeklerden çok ilgi görmedikleri için başka şeylere yönelirler. Bu yüzden de sonuç olarak kendilerini geliştirmeye daha çok zamanları ve ilgileri olmuş oluyor. istisnalar elbette vardır ama genel olarak bu durumda gibi görünüyor.
    Erkeklerde de buna benzer bi durum var: Aşırı yakışıklı, zengin, özgüvenli erkeklerin (bunlardan herhangi birine sahip) yavşamaktan hem entelektüel konulara zamanları kalmıyo hem de ilgileri olmuyo.
    Yani aslında cinsiyetten bağımsız olarak çıkarılabilecek bir sonuç var: Bir kişi yavşamayı, flörtleşmeyi, cinselliği, vs. hayatının çok önemli bir parçası haline getirirse -veya amaç edinirse- bunların verdiği hazlar dışında başka pek bir şeyden haz almaz. Yani bu tür kişilerle gidip bilimden, siyasetten, tarihten, ekonomiden konuşmaya kalkarsanız bunlar sıkılıp konuyu değiştirirler.
    ···
    1. 1.
      +3
      çok iyi özetlemişsin kardo
      ···
    2. 2.
      -1
      Kültürlü terbiyeli sanattan anlayan kız arkadaşlarım var ne alaka,bu tamamen kişinin ailesi ve ruh durumuna bağlı bir şey.
      ···
      1. 1.
        +4
        1. istisnalar var dedim zaten.
        2. Ruh durumuna bağlı evet, ruh durumunu da yaşadıkları etkiler. Dediğim gibi; böyle her ay sevgili değiştiren, onunla bununla flörtleşen, vs. bir kız ergenliğe girdikten itibaren karşı cinsten bu tür bir ilgiyle karşılaşmışsa kimliğini bu yönde şekillendirir. Eğer bu denli büyük bir ilgiyle karşılaşmaz ise bu sefer başka alanlarda tatminiyet arar. Sırf kız değil, erkek de bu şekildedir.
        3. Aile de dolaylı olarak etkiler evet. Ailesine küçük yaşta iyi bağlanamayan bir birey antisosyal olmaya meyillidir. Bu yüzden de otomatik olarak ergenliğe girdiğinde flörtten, sevgiliden, vs. uzak durur ve başka arayışlara girer.
        ···
   tümünü göster