/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +1 -1
    Her seferinde ateistler yaratının olduğuna dair inananlardan kanıt ister , hadi onlar Allahın varlığına kanıt bulamadılar diyelim sen bir ateist olarak Allahın olmadığına kanıt bulabilirmisin ?
    ···
    1. 1.
      +1
      bir şeyin var olduğunu iddia eden kanıt bulmalıdır. neden yok olduğunu iddia eden kanıt bulsun. mademki varlığını iddia eden kanıt bulamadı, o zaman yoktur.
      ···
      1. 1.
        +2 -3
        senin kafanı gibeyim amk olm kanıt olsa inanç olur mu? kanıtlayamadıkları için zaten inanç diyorlar siz ateistlerde cidden kafa yok
        ···
      2. 2.
        +1
        madem sadece inanmakla sınırlı bir şeyse o zaman inanmak için bir sebep?
        ···
      3. 3.
        0
        Ya anasını gibtiğim sana kimse inan demiyor ki zaten neyin tribindesiniz amk? inanma aq emrediyorum sana inanmayacaksın, hayır çok da gibimizdeydi. Kendi kendinize tribe giriyorsunuz salak saçma sorular soruyorsunuz amk hadi otur gibtir git kitap oku zaten yokmuş işte yoksa boşver takıl
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      0
      sandalye mantığı işte yarram. hangi Allah diyerek yok sayabilirim. sen de aksini iddia edemezsin
      ···
      1. 1.
        0
        o zaman bir dine inanmaktaki mantık ne?
        ···
      2. 2.
        0
        bende korku ve bilinmezlik vardı kafamı din kitaplarına verince masal gibi geldi korkumu yendim ateist oldum. inananlar korkudan inanıyor. akıllarına "ya yoksa" gibi basit bir şüphe gelince bile şeytan vesvesesi olarak algılayıp hemen tövbe çekiyorlar.
        ···
    3. 3.
      0
      öncelikle senin gibi küfredip senin seviyene inmeyeceğim ikincisi sandalye mantığıyla herkez agnostik olur üçüncüsü eyer tanrı veya yaratıcı diyelim ,o yok dersen evren kainat ve olmadığını beyan ettiğin şeyi de kapsayan sonsuz bilgiye sahip olman lazım herşeyi bilip gören emin olan bir tanri v3ya yaratıcı rolüne girersin ki bu seferde kendine taparsin.
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        eyer'den sonrasını okumadım.
        ···
    4. 4.
      0
      Şu gerzek soruyu görmekten cidden bıktım. Tanrı metafizik bir varlıktır, metafizik bir varlığın olmadığını nasıl ispatlayacaksın amk?
      ···
      1. 1.
        0
        olduğunu nasıl ispatlayacaksın?
        ···
      2. 2.
        0
        Bana göre olduğunu da ispatlamak mümkün değil, bu yüzden varlığı ya da yokluğu belirsiz olan bir şeye bir ömür bel bağlamak mantıksız.
        Edit: ayrıca ispatla yükümlü olan iddia sahibidir. Birisi durduk yere yeni bir şeyin varlığını iddia ediyorsa kanıtlaması gereken de kendisidir.
        ···
      3. 3.
        0
        inanan adam zaten zaten genelde ben gördüm ispatim budur demiyor inaniyorum diyor görmeden inaniyor , görmeden seviyor , o yüzden islamda dinin ilk şartı iman etmek ilk başta yaratıcıya iman , inanmayan için sıkıntı inanan için kanıt istemesi , eyer kanit istiyorsan seninde olmadığına dair bir kanıtın olması lazim ki buda daha varlığı hakkında daha doğru dürüst bir bilgiye sahip olmadığımız birşeye yoktur demek ve inanadan kanıt beklemek mantıksız inanma sana hiç mantıklı gelmessin kalbinde hiç sevgi olmasın ne çıkar
        ···
      4. diğerleri 1
    5. diğerleri 2
   tümünü göster