/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 26.
    +2
    Şimdi şöyle; ırk dediğin şey siyah, beyaz, asyalı, latin falan filandır. Yani açık ve net fiziksel farklara göre ırk ayrımı yapabilirsin. Bu yaptığın ırk ayrımında da en küçük istisna bile olmamalıdır. Kaldı ki bu dediğim ırklar bile muallaktadır, zira örneğin birine zenci diyeceksek ne kadar siyah olmalı veya birine asyalı diyeceksek ne kadar çekik gözlü olmalı gibi sorular karşısında bu ayrımlar bile yıkılır. Yani tam bi ayrım yok aslında, biz sırf kümelemek kolay olsun diye uyduruyoz bu tanımları.
    Diğer taraftan türk, alman, fransız, ingiliz, vs. ayrımı yukarıdaki gibi bir yarar bile sağlamaz, yani tamamen boş uydurmadır bu tür kavramlar. Bir kişiyi alman, türk, fransız, vs. yapan onun biyolojik özellikleri değil yaşadığı ve yetiştiği kültürdür. Yani en türkçüyüm diye takılan tip bile şu anki babasının taşağından çıkıp almanyada doğup alman kültürüyle yetişseydi alman olurdu.
    Bu bağlamda baktığımızda türk ırkı, alman ırkı gibi şeyler olmadığı için mantıken bir üstünlük de söz konusu değildir. Ama elbette kültürler karşılaştırılabilir, yani bir kültür diğerine göre daha çağdaş, modern, gelişmiş olabilir. Ama üstünlük çok farklı anlamlara gelir, üstünlükten bahsedilemez.
    ···
   tümünü göster