/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    1. asıl tanrı varsa neden kötülük var diye sorman lazım aq. Kötülük dediğin şey bencillikten falan doğar, bu da en evrimsel duygudur.
    2. yoktan var olmayı şu anın bilimi açıklayamaz ama bu hayatta hiçbir şey imkansız değil. Geçmişte insanlar nelere inanıyolardı da sonra yalanlandı, aynı şekilde bizim inandığımız ve hatta bilimsel olarak kendimizce kanıtladığımız şeyler bile ilerde yalanlanabilir ve hatta gelecekteki insanlar buna bakıp "vay aq geçmişte insanlar xxx'e inanıyolarmış ahahahah" diye dalga geçebilirler. Bu yüzden şu anda açıklanamaz olması hiçbir şeyi imkansız kılmaz.
    3. peki diyeceksin biz şu zamana göre değerlendirirsek neye inanmalıyız? Şöyle ki bi bu evren nasıl oluştu sorusu mühim bir de evren niye oluştu sorusu. ilk soruyu açıkladım zaten, 2. soru is bana kalırsa teistik tanrıya karşı en iyi argumandır. Çünkü bu soruya teistik bir tanrı açısından cevap vermek imkansızdır. istersen bunu açıklarım altta.
    4. Yani sonuç olarak en uygun düşünce agnostisizmdir diyebiliriz. Yukarıdaki 2 soru da şu ana göre cevaplanabilecek sorular değil, bu yüzden en mantıklı ve bilimsel görüş agnostisizm yani var da olabilir yok da olabilir düşüncesidir.
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      Nick-entry
      Gerçekten sicmik gibi entry bravo
      ···
      1. 1.
        0
        Eşek ne anlar hoşaftan su diye içer...
        ···
    2. 2.
      0
      Bence tanri olmasaydı kotuluk olmazdi cunku insan mukemmel yasardi ve tanriya inanalimmi inanmayalimmi diye bir secenek cikmazdi inanc cikmazdi herkes tanri nedir bilmezdi.
      Ikinci olarak dedigin dogru gunumuz dunyasinda kimse birsey bilmiyor herkes gotunden element uyduruyor din sacma sapan birsey ama dusunsene hersey tesaduf vay aq kurban oldugum evreni milyon gezengenden bir bizim dunyada hayat var cok sansli degilmiyiz sencede
      ···
   tümünü göster