/i/Tespit

  1. 51.
    +11
    17- Eski sovyet ülkelerinde üniversite mezunu olmak ver parayı al diplomayı bu kadar basit.
    2018 senesinde çalıştığım bir gemide ukraynalı 2nci kaptan geldi. Adamın ehliyeti süvari ama gemiye 2nci kaptan olarak bir alt yeterlilikte gelmiş.ilk günden başladı otorite kurmaya kafanıza kask takın falan giymiş bembeyaz tulumları yaşıda 55.100 bin tonluk gemide çalıştım yok uzakyoldan geldim buraya iyi güzel dedik ama çakozluyorum tırt bunlar .

    Daha ilk limandan kalktık bunu baş tarafa yolladı kaptan demir sahasına demir atılacsk geminin güverte reiside yok. Yani demiri bu atacak yada attıracak. Adam gitti tırt atamadı zor bela işi hallettik. Geldi bu köprü üstüne ben dedi büyük gemide çalıştım bu baş demir farklı ondan atamadık. Demir aynı demir de neyse. Sonra sefere çıktık geminin autopilotu bozuk vardiyada gemiciye dümen tutdurup gidiyoruz gece 0400 vardiyam bitti buna anlattım dedimki gyro pusula çalışmıyor dümen elde gidiyoruz magnetik pusulaya bakıp gideceksin aha burada elektronik harita bak buna rotayı tutdur git. azeri gemiciyede dedim sende ukraynalı gemiciye anlat rusça .indim vardiyadan dedim yatmayım kıç tarafta çay sigara keyfi yapayım.

    Saat 0430 azeri gemici koşarak gelmezmi abi bunlar yolu şaşırdı çabuk yukarı koş. yukarı bir çıkarsın adam rotayı 100 derece sancağa almış sığlıklara doğru 30 dakika boyunca gitmiş. Telsizden taganrot trafik bizi bangır bangır çağırıyor. Lavuk kitlenmiş kalmış ne yapacağını bilmiyor. Dedim amk chief officer (1nci zabit-2nci kpt ingilizcesi) be yapıyorsun cevap versene telsize bizi çağırıyor adamlar rotayı niye aldın nereye gidiyorsun. Lavuk kilitlenmiş zik gibş yüzüme bakıyor alırsın rotayı eski haline .Adama telsize cvp ver nereye gidiyorsun diye çağırıyorlar diyorum adam vhf telsşz kullanmayı bile bilmiyor vay amk. Saat 0600 kadar durdum vardiyada inerkende dedim bu ehliyeti kaç paraya aldın.

    Sabah kalktım erkenden çıktım süvarinin vardiyaya zaten gemiye katıldığında bu 2nci kpt liman cüzdanında daha önce çalıştığı gemilerin tarihleriyle ilgili tutarsızlıklar fark etmiştim.
    2nci kpt ben süvari köprü üstğndeyiz ingilizce buna chf off dedim sen 2017 ocakta sidneyden bu gemiye binmişin 2017 kasım ayında inmişin aynı tarihler içinde 2017 mayısta başka gemiye singapurda binmişin çinde inmişsin aynı anda 2 gemide nasıl oldun burada mühürler var dedim. Doğruyu konuş bu nasıl iş dedim biz biliyoruz sen nasıl aldın bu ehliyeti.

    O otoriter beyaz tulumlu ukraynalı 2nci kaptan demezmi ben hayatımda hiç gemide çalışmadım bu ukrayna liman cüzdanını parayla aldım gemiye çıktım dedi. Kaptan bunun anasına avradına bir güzel sövdü .1 sefer attı bizle rostov-bandırma sonra tekrar rostov yerine limanda adam geldi adam ağlamaklı bir şekilde diyorki ne güzrl çalışıyorduk beni niye indiriyorsunuz. Tabi ne güzel yatıyordun gibtir git dedik 2250 usd 1 aylık maaşını aldı bedavadan yere gibtirdi gitti.

    Sonra yerine bu sefer rus 2nci kaptan geldi ehliyeti ukraynadan yeterliliği rusyadan tek iyi yanı ingilizce biliyor. Buda başladı şöyle çalıştım böyle çalıştım internetten indirmiş gemi fotoraflarını bizi yiyecek amk. Fotoların altında maritimetrafic yazıyor adam böyle hıyar amk.Bu kamilede eline kağıda görevlerini yazmışlar ehliyeti satanlar diyorum senin bir gibten haberin yok hayır var diyor kağıttan bana görevlerini okuyor .Kaptan dedi iyi ozaman bana sart cihazını getir dedi adam epirbi getiriyor süvari dedi sıfatına tokadı burada basarım senin bu rusda 50 yaşında utanmadan diyorki benim çalıştığım gemilerde sart cihazı yoktu amk arabada koltuk yoktu gibi birşey söylediği .Dedik anlaşıldı neyseki bu az çok vardiyasını tutabiliyor ama yükten telsizden bir gibten haberi yok orda 1 ay burda 2 ay az olsa birşey öğrenmiş.inm-c diye bir cihaz var denizin ortasında o cihazdan email atılıyor bu kamile herşeyi anlattım dedimki bu email yazan yere şirketin emaili yazacaksın sonra bu tuşa basacaksın bitti sabah oldu beni kaldırıyor saat 0800 da ne oldu amk cihaz çalışmıyor gel yukarı gene bir çıkarım email adresi yerine adam operation@shipping.com( email adresini sallıyorum size burada) yazacağına company email yazmış harbiden kamile buraya şirket emailini yaz dedim diye harbiden şirket emaili yazmış bu malda. Neyse bu malıda 3 ay idare ettik benim kontratım bitti indim gemiden.

    Daha bu konuda anlatacağım farklı farklı bir sürü hikaye var gemiye gemici gelen pgibologlar ,pense tutmayı bilmeyen elektrikçiler ,ilkokul mezunu olduğu tartışmalı cahil süvariler hepsi basmış parayı almış diplomayı.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      Anlat panpa dinliyoruz
      ···
    2. 2.
      +1
      Rez aldım devam
      ···
   tümünü göster