1. 6501.
    -1
    "sınıfa yeni biri girer, merhaba arkadaşlar der. herkes o çocuğa sahte gözdağı vermeye çalışır. aynı olay bu dıbına koyum."
    Komplekslerini ortaya serdiğin için teşekkürler. Lisende yediğin kazıkların acısını yaşıyorsun.
    "yani henüz birşeyler konusunda haberi yok."
    Oriente de zaten bu yüzden adama hatalarını gösterip onu sorgulamaya teşvik etti. Açık zihin, kuruntulardan arınmış zihin hepimizin ihtiyaç duyduğu temel şey.
    "bi salakta demiş ki "
    Sense my7 gibi yazıp onu taklit ederek kendini önemli hissetmeye/göstermeye çalışan bir malsın ve mallığını her cümlende belli ediyorsun.
    Bu kadar aşağılık davranıyor olmasaydın buradaki herkes seninle düzgün iletişim kurup hatalarını gösteriyordu. Sense bunları sana yamuk yapılmış gibi yorumluyorsun kafanda.
    Önce hastalıklarını iyileştir, menfaatlerinden arın, kuruntularından arın.
    Aksi taktirde ömrün hep böyle bir fazlalık olarak geçecek, liberalleştirici malından pek de farkın olmayacak. Şu an sen de en az onun kadar istenmeyen kişi konumundasın. Kancıkta yaptın bu mallıkları, düzeleceğin düşünülüp sana düzgün davranıldıkça sen kendini bir gibim sanıp azıyorsun.
    Oriente kimsenin kötülüğü için konuşacak adam değil. Burada herkes benim hakkımda karalama yaparken o yanlış düşündüğüm konularda bana doğruyu gösterdi. tak atmadı, değersizleştirmeye çalışmadı, sindirmeye yeltenmedi.
    Şu an yaptığı da böyle. Oldukça gerekli bir cevap vermiş arkadaşa ve onu düşünmeye, açık zihne yönlendirmiş.
    Fakat sen kuruntulara kapılmış zırlıyorsun. Kendini abartma, kimsenin senin ne olduğunu önemsediği yok.
    ···
    1. 1.
      -1
      @anarchst
      Tekrar ediyorum. Herkes senin hakkında karalama yaparken mevzusu için.
      Ben karalama olayını bilmiyorum.
      Ama boş boş konuştuğun çok yer vardı.
      Kancıkta da haci tyler hakkında bir şeyler yazmıştın. Hatırladığım kadarıyla önyargıyla yaklaşıyordun. Okumadan. Ben de senin saçmaladığın yerlere haci tylerdan cevaplar verdim.

      tak atmadı, sindirmeye çalışmadı vs vs demişsin. Ben olaylarınızı bilmiyorum diye uzak kaldım.
      Sana veya bir başkasına özel bir tavrım yoktu yani.

      Oriente kimsenin kötülüğü için konuşacak adam değil diyorsun. Oriente mantıklı bir değerlendirme ile saçmalayan sıçan her kimse onun kötülüğü için konuşur.
      \\\"Aman herkes bizden herkese hoş geleyim ben \\\" gibi temalarla uğraşmıyorum.
      Doğru olduğunu düşündüklerimi söylüyorum. Bu düşünceler safsataysa düzgünce çürütürsünüz doğruyu öğrenmiş olurum.

      Edit : #209948342

      Vaktiyle haci tylerın yazdıklarına önyargıyla yaklaşıp okumayıp kancıkta sıçtığın için senin sıçtığın yerlere haci tylerin cevaplarını yapıştırıp yine tavsiye etmiştim. Bu entryde ise haci tyleri okuduğun dönemde sigara vs mevzularının üzerine yazmıştım.
      Yine yazdıklarımın arkasındayım. Bunu belirteyim tekrar.

      Haci tylerin yazdıklarının menfaatinle, durumunla ters düştüğü yerlerde cızırdıyorsun bazen.
      Yukarıda editlediğim entryden sonra sana güvenmiyorum. Bunu da belirtmiş olayım.

      Edit 2:
      "Oriente mantıklı bir değerlendirme ile saçmalayan sıçan her kimse onun kötülüğü için konuşur."

      Ekgib yazmışım. Saçmalayan sıçan kimseye doğruyu gösterdikten sonra da hala saçmalıyor sıçıyorsa veya süzme beta ise onun kötülüğü için konuşur.
      ···
    2. 2.
      0
      "Ben karalama olayını bilmiyorum.
      Ama boş boş konuştuğun çok yer vardı. "
      Boş boş konuştuğum çok yer vardı, farkındayım. Kendimi aklamak peşinde de değilim fakat o konuşmaların birçoğunda benimle ilgili yaratılan kötü algıyı yıkmaya ve hoca dehhanilerin karalama yoluyla üzerimde/zihnimde kurduğu baskıyı yıkmaya çalışıyordum.
      Ben sadece "yaşamaya çalışandım" o zaman. Kimseyle bir derdim yoktu.

      "Kancıkta da haci tyler hakkında bir şeyler yazmıştın. Hatırladığım kadarıyla önyargıyla yaklaşıyordun. Okumadan. Ben de senin saçmaladığın yerlere haci tylerdan cevaplar verdim."
      Bu önyargının sebebini açıkladım fakat yine açıklayayım.
      Sözde hacı sevdalıları saçma sapan şeylerle o kadar üzerime geldi ki, ben de onların akıl hocası olarak gördüğüm/düşündüğüm hacıyı suçlamaya başladım. Bunları azdırıp üzerime salmış gibi hissettim.
      Sonra hacıyı okuduğumda durumun böyle olmadığı belli oldu bana.
      Söyleyince ciddiye almıyorsunuz ve şaka falan zannediyorsunuz fakat gerçekten söylüyorum, zihnimde baskı yarattılar. Resmen işkence ettiler ya şaka yapmıyorum ya da abartmıyorum olayı.
      "Bu kötü adam tü kaka" yaklaşımıyla o kadar çok konuştu, yazdı çizdiler ki günlerim zihnimden bu etkileri yok etmeye çalışmakla geçiyordu.
      Gidiyorum mesela dışarda güzel bir şey yapıyorum, birisine bir yardım mesela, ayrıca günüm de güzel geçmiş, bayağı çalışmışım, başarı göstermişim, insanlarla muhabbet kurmuşum...
      Eve geliyorum, bu sitelerden birisine giriyorum ki uzun uzun anlatılmış yalan dolan bir ton hikaye hakkımda ve beta olduğum ithamları.
      Uzun süredir zihnim çok rahat benim. Çünkü huur çocukları geri çekilmeye başladı ve artık saçma sapan yazıp sıçmıyorlar hakkımda.
      Senin yaptığın bu değil ama işte. Sen şu an hatamı gösteriyor ve gördüğünü söylüyorsun, bir art niyet taşımadan. Bu çok değerli bir özellik ve gerçekten söylüyorum kolay bulunmuyor.
      Önceki süreçte de hacının yazılarını göstermen bana gerçekten faydalı oldu ve gerçeği görmemi sağladı.
      Bu sebeple yazdım yukardaki entryi.
      Yoksa elbette saçmalayıp sıçana veya süzme betaya kötü davranacaksın ama anlamadığın şu, süzme betaya kötü davranıyor olman da aslında o adam için iyiliktir. Ne gibim olduğunu görüp bunu bırakması adına bir fırsattır. Beta olduğunu görüp pohpohluyor olsaydın asıl o zaman kötülük edenlerden olurdun. Benim kastettiğim burada nihai amaç. Nihai amacın saf iyilik içermesinden bahsediyorum.

      "Yukarıda editlediğim entryden sonra sana güvenmiyorum."
      Benim için önemli değil. Bana güveniyor ya da güvenmiyor olman benim gözümde senin ne olduğunu değiştirmez. Fakat güvenmiyorsan yeterince şey görmemişin hayatta demektir. Çünkü ben güvenilir birisi değilsem, kimse değildir. Yani dünya direk batsın o zaman...
      Tümünü Göster
      ···
   tümünü göster