/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +3
    Son seçimde akp-mhp ittifakı %54 oy meclis seçimlerinde, erdoğan %52 oy cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldı.

    2017den bu yana ekonomi kat kat kötüleşti. Bu halk yolsuzluğa hırsızlığa hakaretlere hukuksuzluğa adaletsizliğe kulak asmaz umursamaz ama cebine dokunmayacaksın. Zaten üstte saydıklarım yüzünden fakirleştik de neyse o başka konu.

    Sadede gelelim, akp ve mhpnin siyasi bakışı tamamen kutuplaşma üzerine. Kendi seçmen kitlesine hiçbir umut aşılamıyorlar. Sadece onlar kafir, terörist, mafya vs diyerek seçmenlerini kendi tarafında tutmaya çalışıyorlar.

    Eğer ekonomi 2018 deki gibi, hatta ona biraz yakın olsaydı ittifak yine %53-54 oyla meclisi ele geçirecekti. Fakat ekonominin durumu, genç nüfusun durumu ve yaşlıların ölümü dikkate alındığında ittifak 5 puanlok oyu haydi haydi kaybedecektir. Tahminim bu pazar seçim llsa akp+mhp 44 45 alacaktır.

    Meclis çoğunluğunu kaybederlerse, bütün güçlerini kaybederler. Sistemin çarpıklığı burada işte. Cumhurbaşkanlığı ve meclis farklı düşüncede olunca sistem tamamen çöküyor. Çünkü Türkiyenin anayasal ve üniter yapısı birbiriyle çelişkili. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, meclis eliyle hükümsüz hale getirilebiliyor. Aynı şekilde diğer kararları gibi.

    Erdoğanın seçimi kazanamama durumundan bahsetmiyorum bile. 2014 veya 2018 yılındaki erdoğan yok artık. Daha yaşlanmış, sürekli konuşma hatası yapan ve en önemlisi halkı fakirleşmiş bir erdoğan var.

    Sıradaki seçimlere kadar, nğkleer bomba yemediğimiz veya aşırı derecede terör eylemi olmadıkça muhalefet mecliste çoğunluğu wle geçirecek gibi görünüyor. Asıl sorun, millet ittifakı-hdp aralarında olması gereken ilişkiyi kurabilecek mi? Cumhurbaşkanlığını kim alacak?

    Hepsinin ötesinde bir başka soru daha var. Bütün bürokrasi ordu emniyet ve yargıda kadrolaşmış akp, seçimi kaybedince ne yapacak? 2000li yıllarda kemalist vesayetin akpye uyguladığını yeni yönetime uygulayacak mı? Bu Türkiyenin geleceğini belirleyecek.
    ···
   tümünü göster