/i/Devlet

  1. 26.
    +9
    Ne sandınız amk. Buradaki her entrymde USA\'nın kurucu değerleri ve şu anki gücüyle dünya tarihinin en ileri ve en medeni devlet olduğunu anlattım. Şu an dünyanın en güçlü ekonomilerinden 2si,japonya ve Almanya baştan aşağı USA tarafından dizayn edilmiştir ayrıca. Bu ülkelerin anayasası, tıpkı Amerika anayasasında olduğu gibi öncelikle insan haysiyetini koruyacağını söyler.

    \"Die Würde das Menschen ist unantastbar.\"

    USAnın büyüklüğü bizdeki cahil beyinsiz binlerin düşmanlığı ile anlaşılabilir. Onu da geçtim, 2 3 kitap okuyan hemen başlıyor abd Kızılderili katletti, bize darbe yaptırdı dincileri finanse etti vs deli saçmalarına.

    Kızılderili meselesini ayrı konuşuruz ama bu darbe mevzusu nedir amk? Ülkedeki darbelerin hepsi NATOcu subaylar tarafından yapılmıştır. Ana amaç batı ülkeleriyle yakınlaşmaktır. 15 temmuzdan beri NATOcu diye bir şey yok orduda, Avrasyacı tipler var. Son 5 senede Türkiye nasıl içine kapanıyor, ekonomisi çöküyor, demokrasisi yok oluyor bir bakın. O zaman karar verin NATO ve batı mı yoksa çin ve Rusya mı diye. Kendi vicdanınıza bırakıyorum.

    Din meselesine gelince... dıbına kodumun rahatsızları öyle USA düşmanı olmuşlar ki sivas katliamı nı bile Amerikaya bağlıyorlar. huur çocuğu sokakta görmüyor musun yobazları, adam erdoğana küfür eden kişi gebersin asılsın diyor, toplu halde arsa kavgası yüzünden katliam yapıyor. Bunu Amerika kışkırttı öyle mi? Sizin ben ecdadınızı gibeyim.

    Ayrıca ben USA yalakalığı yapmıyorum, onun da sıkıntılarını konuşuruz. Ben; ülkedeki binlikleri hemen başka memleketlere bağlayan, kendisine ve ülkesine cahilliği yakıştıramayacak kadar beyni milliyetçilikle sulanmış dingillere kızıyorum. Kabul edin kardşeim, bu ülke bu. Bu ülke "erdoğanı ıstırırım ıstırırım" diyenlerle, mülakatta oğlu için torpil isteyenlerle, sivasta maraşta çorumda katliam yapanlarla dolu bir ülke. Güzel yanları var mı var elbet, aksiyonu hiç bitmez yaşadığını hissedersin mesela. Ama kötü yanları ağır basıyor. Bu yüzden batı düşmanı huur çocukları ilk fırsatta kanadaya almanyaya kaçıyor, bu kadar iki yüzlü haysiyet yoksunları aydın oluyor bu memlekette.

    (bkz: Bastilleden kacamayan adam)
    ···
    1. 1.
      0
      klavyene sağlık bastillle'de bunlar okumaz okusa da anlamaz
      ···
      1. 1.
        0
        Sağ ol panpa. Nick6 girersen mutlu olurum. Ayrıca maksat arada derede kalan 1 kişi bile olsa okuyup öğrensin.
        ···
    2. 2.
      0
      Orta Doğu'da ABD'nin karşısında duran ülkelerde son yıllarda yaşanan darbe, ambargo, güçsüzleştirilme olaylarını neye bağlıyorsun peki? (Libya, Mısır, Suriye, Irak, Lübnan, iran) Ayrıca Kaddafi, Mursi ve Esad, Erdoğan'ın eski dostlarıydı darbenin ABD destekli olmadığını söyleyen adamı ciddiye bile almam amk
      ···
      1. 1.
        0
        Değil Ortadoğuda dünyada abdnin karşısında duran ülkeler zaten mafya-diktatör-cahil kitle yönetimine giriyor. Halk sefalet çekiyor, hukuk sadece uyduruktan yazılan bir kağıt parçası oluyor. Bu ülkeler zaten darbeye açık durumda. Burunları taktan kurtulmuyor ve kurtulması pek mümkün değil. dıbına kodumun solcusu gibi takılma burada yarram, Amerika vatandaşlığı için ananı satarsın manavın karpuz sattığı gibi. Bu darbelerde abd ajanları falan yok, abd darbe sonrası ilişkileri iyileştirmek için vve kendi işine gelen bir yönetim kurdurmak için destek veriyor.
        ···
      2. 2.
        0
        Dünyada abd ile iyi ilişkileri olmayan ama refah içinde yaşayan 1 tane bile ülke yok. Sırayla yaz hepsini bak amk. Rusyadan Venezuelaya, oradan diğer diktatörlüklere...
        ···
      3. 3.
        0
        yannan kafası amerikayı mı kötülemişim ben burda gitme ihtimalim olsa 1 saniye düşünmem zaten Orta Doğu'da enerji kaynakları olmasaydı kimin umrunda olurdu? kamboçya, bhutan çok mu zeki ülkeler amerika kendisine karşı duran herkesi bir şekilde alt ediyor türkiye'nin amerika kuklası olmasını en çok abd ister çünkü bi tek deviremedikleri biz kaldık
        ···
      4. 4.
        0
        Birader anlamıyor musun amk? Deviremedikleri biz kaldık falan yalan edebiyat yapma giberim. Amerika dünyanın en şeffaf ülkesidir, Amerika düşmanı ülkeler zaten boğazına kadar pisliğe batmıştır. Türkiye Amerika ile yakınlaşmalıdır. Amerika müttefiki olup da zarar gören ülke YOKTUR. Kafasız muallak seni. Ülkeler arasındaki ilişkileri sokaktaki barzo arkadaşlarınla ilişkilerin gibi mi sanıyorsun amq.
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster