/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -3
    olma ihtimali. Hatırlarsınız görseldeki huur çocuğu 2016 yılında askerlerimizi yakarak şehit etme videosunda ortaya çıkmıştı ve 2018 yılında da öldürüldüğü söylenmişti ama bu iddiaya pek inanamadım ve araştırmaya karar verdim.

    Video'da yer alan 3 teröristin isimleri Hasan Aydın, Muhittin Büyükyangöz ve Talip Akkurt imiş.

    Hasan Aydın isimli terörist 2015 yılında Hatay'dan Suriye'ye askeri malzemeler ve drone geçirirken yakalanmış fakat serbest bırakılmış kısa bir süre sonra da ailesiyle Suriye'ye geçerek IŞiD'e katılmış, bir süre sonra geri dönmüş ve hakkında 31 Aralık 2016 tarihinde yeniden tutuklanma kararı çıkarılmış. Akıbeti hakkında ise başka bir yazı bulamadım.

    Şimdi gelelim videoda Türkiye'ye durmadan sallayan ve şehit olmuş askerlerimizin üstüne benzin döken şerefsize. Bu huur çocuğu 2018 yılında yapılan haberde 2016 yılında Suriye'de PKK ile çatışırken Deyr Ez Zor'da öldürüldüğü iddia edilmiş ama 2017'de çıkan başka bir haberde ise hakkında yakalama kararı çıkarıldığı yazılmış. internete ismini yazdığımda ise bir Twitter kullanıcısı çıktı ve bu kullanıcı baya ayet paylaşmış ve dini konuları retweet etmiş lakin profil fotoğraf videodaki kişiyle aynı değil ve bilmediğim bir kişiye de iftira atmak istemem.

    Ama sonucu ne olursa olsun iki askerimiz vahşice şehit edildi ve bu videodakiler sözde Türk kökenliydi.

    Şehit Piyade Er Sefter Taş ve Fethi Şahin

    ···
   tümünü göster