/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +1 -1
    21. Yüzyıl siyasetinden uzak kalmışsın pnp. Ben milliyetçi derken tam olarak açmamışım bir hata yapmışım. Ama sen de beni komünist falan sanarak hatanın Allahını yapmışsın. Ben kendime demokrat derim sadece.

    Şimdi... Macaristan Polonya Venezuela tamamen popülist bir iktidar altında bulunan ülkeler. Popülist iktidar ülke halkını demir yumrukla ezerken, milliyetçi söylemleri fazlasıyla kullanıyor. Yoksa kalkıp kendi ülkeni milletini seversin banane amq. Şunu söylüyorum, Türk olmanın veya herhangi bir millete mensup olmanın özel bir yanı yok bence. Bunu düşünenler de siyasetçiler tarafından kandırılarak gibko rejimlere alet oluyor.

    Komünizm konusuna gelince, siyaseti 20. Yüzyıla göre yorumluyorsun. Sana sürekli faşizmdne bahsettiğim için ve milliyetçilik karşıtı olduğum için sosyalist olduğum anldıbını çıkardın. Hayır yok öyle bir şey, sosyalizm teorisi zaten ölü doğmuş, hiçbir bilimsel temelde karşılık bulamayan bir teoridir. Ekonomik hayatta devlet etkinliğinin artması hiçbir halkın işine gelmez. Stalin ve maonun da ölmüş analarını gibeyim ayrıca.

    Maduronun partisinin bir önemi yok milliyetçi söylemler kullanıyor, Türkiyede rejim partisinin adı adalet ve kalkınma partisi. Unutma.

    Milliyetçilik de temelde dine karşı ortaya çıkmış bir ideolojidir. Onu sonra konuşuruz.

    Ben şunu söylüyorum, eğer milliyetçiden kastın orta Asya’da hiçbir kan bağının olmadığı dikko devletlere benzemek veya onlarla yakınlaşmak falansa bu zararlıdır. Eğer sen diyorsan ben Türkiye vatandaşı olan herkesi kendimle aynı milletten görüyorum onların refah seviyesinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum falan, bu zaten aklı başında herkesin düşüncesi yani dolayısıyla 1. Yola çıkıyoruz.

    Bu ülkenin kültürü meselesine gelince, öyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Bu ülke oldukça kutuplaşmış bir durumda, kendini akpli veya mhpli gören diğer kesimi ciddi biçimde vatan haini görüyor. Onun dışında halkın bir bölümü Balkan halkları gibi yaşıyor nispeten medeni. Kalan kısım Afganistandaki taliban rejimi benzeri bir ülkeye layık biçimde taktan bir hayat sürüyor. Türkiye bundan ibaret.
    ···
   tümünü göster