/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +14 -4
    Uzunca zamandır hayat hakkında düşündüğüm şeyleri dökücem. Uzun yazacağım ve yazcağım şeyleri aklımda hazırlamadım. Hala daha tam olarak olgunlaşmamış 3 5 düşünce parçasını doğaçlama olarak dökeceğim. Mantık hataları vs bulabilirsiniz hemen eleştirmeyin. Ana bacı sövün olm eleştirmek ne inci bura haaa

    Neyse bahsedeceğim konu insanlar, göz göre göre robotlaştırıldık. Herkes bu durumdan bahsetse de kimse ciddiye almıyor.
    Herkes npc gibi yaşıyor. Siz de, ben de, aileniz de, arkadaşlarınız da herkes dümdüz aynı hayallere sahip. Hepimiz de özgün olmayan, npc'den farksız, derinliği amacı olmayan bomboş hayatlar yaşıyoruz. Daha vahimi hayalimizdeki hayatlar da böyle. Zengin olmak istiyoruz, herkes zengin olmak istiyor saf para istiyor. Zengin olup yurtdışlarını gezmek, güzel bir evde yaşamak, yüksek bir sosyal statüye sahip olmak ve güzel kızları gibmek istiyoruz. Herkesin hayattaki amacı bu. Doğru düzgün kimsenin bir adanmışlığı yok. Adanmışlığı olanlar bile para kazanmaya adanmışlar. Ucunda çok fazla para kazanacağı için bir işe adıyorlar kendilerini. Dünyaya bir şey bırakma çabası yok. Hayat amaçları yok. Rahat yaşamak istiyorlar ama ortada özgün hiç bir şey yok. Herkesin amacı zengin olup rahat yaşamak dıbına koyim ya herkesin. Rahat yaşamaktan kasıtları güzel yemekler, güzel araçlar, güzel evler, güzel kadınlar, 6da uyanmak zorunda olmamak, her gün işe gitmek zorunda olmamak. Sadece bunlar. Sanki herkes böyle bir hayat yaşamak zorundaymış gibi bir algı var üzerimizde

    Zengin olmak zorunda değiliz, dünyayı gezmek zorunda değiliz, güzel kızları gibmek zorunda değiliz, yüksek bir sosyal statüye sahip olmak zorunda değiliz. Gökte böyle bir kural yazmıyor. Dna'mızda yazmıyor.

    Her nasıl ki modern dünyada medeni insanların bastırmaya çalıştığı ilkel içgüdüler varsa,
    Ben de diyorum ki Yukarda bahsettiğim zengin olmak, statülü olmak gibi içgüdüler de artık ilkelden hallice. Skalanın en sağında üst insan, en solunda ilkel mağara adamı varsa, solun başlarında ilkel içgüdüler, ortalarda modern içgüdüler vardır.

    Artık Üst insan evresine geçip modern içgüdüleri de bastırmaya çalışmalıyız. Evet bunu yapmalıyız. Artık insanlık farklı bir seviyeye gelmeli hepimiz hayata anlam katmalıyız, dünyaya anlam katmalıyız, insanlık medeniyetine anlam katmalıyız. Bireysel olarak hepimizin içgüdüleri artık bu olmalı. Hedefimiz bu olmalı. Zengin olup boş lüks içinde yaşamaktansa hala zorluk çekmeli hala önümüzde aşacak bir şeyler koymalıyız. Kendimizi koymalıyız ve onu aşmalıyız, kendimizi öldürene kadar uğraşmalıyız ve insan ırkını geliştirmeliyiz.

    Boş düşünce olarak gelebilir. Zira günümüzdeki insanlar aşırı derecede bencil ve torunlarımdan banane ben kendi hayatımı yaşıyayım kafasında. Kusura bakma ama ben de derim ki senin ben hayatını gibeyim sanki ne yapıyorsun ? dünyanın, medeniyetin, doğanın, hatta güneş sisteminin anasını gibmekten başka ne yapıyorsun da bu kadar bencilsin ? içgüdülerini doyurmaktan ve kaynakları tüketmekten başka ne yapıyorsun da bu kadar bencilsin ? Ne katıyorsun da bu kadar bencilsin ?

    bencil olmak üst insanların hakkı olmalı. insanlığa armağan vermeye uğraşanların hakkı olmalı. Dümdüz mal gibi yaşayan insanların bencil olmaya hakkı yoktur.

    Hepimiz bağımlı hale getiriliyoruz. Telefona, internete, bilgisayara. Bunları kullanmayan insanlar artık yaşayan birisi olarak görülmüyor bile. Düşünün beyler beni en çok rahatsız eden konu bu. Ben sosyal medya kullanmak zorundayım, ben internet kullanmak zorundayım, ben gibtiğimin dünyasında zengin olmak zorundayım. Ben anasını gibeyim sosyal statüye sahip olmak zorundayım. insanlarla sürekli iletişim kurmak zorundayım, deli gibi tüketmek zorundayım, dünyaya zarar vermek zorundayım, doğanın anasını gibmek zorundayım.

    Çok zor bir durumdayız. Kendi kendimizi bitiriyoruz çok fazla insan var çok fazla tüketim var. Herkes boş yaşıyor. Boş yaşamayın, dinlere inanmayın, Tanrının öldüğünü unutmayın. Hayatınıza bir anlam katın. insan gibi yaşamayın. Zengin bir insan olmaya çalışmayın. Üst insan olmaya çalışın. Gerekirse aç kalın, evsiz kalın, acı çekin ama sadece dünyaya bir armağan bırakın. Sistemin kölesi olmayın ananızı giberim
    ···
   tümünü göster