1. 1.
    +7 -1
    Gutiler, Mitanniler, Medler... Eskiçağ bilen bir insanın soracağı soru: "Madem hepsi Kürt, neden her birinin kullandığı dil ayrı dil ailesinde aq?" Olaya yok sünnileştirme politikası yok Osmanlı falan diye girmek büyük hata. Neyse Türkiyede Eskiçağ çok bilinmediği için yapacak bir şey yok...
    ···
    1. 1.
      +1
      Panpa dediğim gibi konuşmanın sadece tek ss ini atabildim yoksa öncesi ve sonrası da var. Entrylere resim yüklemeyi bilsem onlarıda atacam.
      ···
    2. 2.
      +1 -2
      Hint-Avrupa dil ailesinden değil mi la hepsi
      ···
      1. 1.
        +1
        Amk ona bakarsan korece ve japonca da Türkçe gibi ural altay grubundan. Bu diller birbirine ne kadar benzerse kürtçe de diğer mezapotamya dillerine o kadar benzer. kürtler irani bir millet ve kürtçe farsçanın bir lehçesi gibi bir şey. Hint-avrupa ırk grubu dediğin şey dünyadaki en geniş coğrafyaya yayılmış, en kalabalık ırk ve dil grubu. içinde samilerden slavlara, norslardan hintlilere çok çeşitli budunlar var.
        ···
      2. 2.
        0
        Zaten aksini iddia etmedim Kürtler irani bir halk ama dil ailesi derseniz başka anlaşılır farklı bir kalıp bulun.
        Bu arada Kürtler 16. yüzyıldan önce de güneydoğu Anadoludaydılar Mervanîleri bir araştır istersen.
        ···
      3. 3.
        +1
        Ucundan şırnak, hakkari, siirt de falan varlardı ki orası anadolu değil zaten. Anadolu dediğin yer torosların kuzeyi, maraştan doğuda malatyadan güneyde bitiyor ama biz siyasi olarak asyadaki tüm topraklarımıza anadolu diyoruz. 16. Yüzyılda Erzuruma, karsa kadar tüm doğu anadoluya kürtlerin yayılmaları sağlanıyor.
        ···
      4. 4.
        +2
        Gutilerin dilini bilmiyoruz, Mitannilerin Hint-Avrupa olabileceği tahmin ediliyor, Hurrilerin ise Hurri-Urartu Dilleri denilen2 kişilik aileleri var.
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster