/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 51.
    +6 -6
    Panpa cevap veremezler, ancak küfür ederler. Atatürk muhalefet istemiyordu, silah arkadaşları Kazım Karabekir, Ali Fuat, Kara Vasıf, Refet, ismail Canbolat, Rauf ve Dr. Adnan terakkiperver cumhuriyet fırkasını kurdular ama mason olan ittihatçıların desteği ile bu parti 1925 te kapatıldı ve partiyi kuranlar hain ilan edildi. Doğu cephesi komutanı Kazım karabekir ve bazı komutanlar tutuklandı, kimisi kaçmak zorunda kaldı.

    istiklal mahkemeleri kuruldu ve bazı muhalifler ile mütedeyyin insanların birçoğu asıldı. Halbuki Atatürk milli mücadele esnasında hilafet için savaşacaklarını beyan etmiş ve o şekilde destek görmüştü.
    ···
    1. 1.
      -1
      Hepsine cevap veriliyor be panpa. internette 2 tık uzakta hepsinin cevabı var. Sadece biraz araştırın. Bu arada senin dediğine gelince doğru diyorsun. Atatürk tek başına ülkeyi yönetti. Bir anlamda diktatörlük desek yalan olmaz. Atatürk de eleştirilebilir ama yalan dolan şeylerle adama saldırılmasına karşıyım. Başlığı açan arkadaşın çoğu sorusuna cevap verebilecek düzeydeyim. Kısaca internete yazıp karşı argümanlara da ulaşabilirsiniz.
      ···
    2. 2.
      -1
      Hocam herkes hayatı boyunca hem doğru hem yanlış şeyler yapar, bu normaldir. Konu hassas fazla uzatmayacağım ama bazı şeyleri tartışabiliyor olmamız lazım ama malesef kanunla korunduğu için atatürk hakkında fazla eleştiri yapılamıyor.
      ···
    3. 3.
      0
      Panpa ben de uzatmak istemiyorum da bahsettiğin kanunda atatürk eleştirilemez demiyor ki. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir." Kanunda böyle yazıyor. Adnan Menderes zamanında Atatürk büstlerine saldırıldığından böyle bir kanun çıkarıldı diye biliyorum. Eleştirmek yasak değil. Kemalistler Atatürk'ü allah gibi gördüklerinden eleştirmene pek izin vermeyebilirler. Bence iftira, hakaret edilmediği sürece eleştirilebilir ve bu çok doğaldır.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster