/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 51.
    0
    Tamam o zaman bir savaş senaryosu
    Çizelim(asla olmayacak bir savaş bu arada)

    Giderek otoriterleşen, çoğulcu demokrasisi yok olmuş bir Türkiyede lider güç kaybetmektedir. Türkiye dünya kamuoyunda aşırı milliyetçi iktidar ortağı ve cihatçı örgütlere verdiği destek yüzünden nefret edilmektedir.

    Yunanistan ise Avrupa medeniyetinin temelini oluşturan ırka sahiptir. Dış politikada avrupa ülkeleriyle ve batı dünyasıyla ortak hareket etmektedir.

    For some reason, savaş çıktı. Elbette bu savaşta Türkiyenin, bir adama boyun eğmiş kurumların, radikal milliyetçi ve dinci iktidarının hiçbir kusuru yok. Bütün olayları demokratik Yunanistan körüklemiştir.

    Savaş başladığı anda Türkiyenin bütün sınırlarındaki ticaret biter. Petrolü kalmaz. Petrolsüz tankını bile kaldıramadığı için Yunanistandan kalkan 2 uçak boğazdkai köprüleri vurduğunda hiçbir şey yapamaz.

    Bu benim düşüncem. Türkiye isterse 500 yıldır gerilla savaşında bulunsun, dünyaca terör örgütü olarak tanınan terör örgütlerini gibmek farklı ülkeler arası savaş farklı.

    Sonra da şu olur, Türkiye ve rejimi dünya tarafından failed state olana ladar ambargoya maruz kalır.
    ···
    1. 1.
      0
      Yunanistan’ı AB bakıyor resmen. Türkiye de onlar için bir ortak. Örneğin Rusya’nın yayılmacı politikasına karşı arabuluculuk yapabilen ve aynı zamanda Rusya’ya da askeri tepki verebilecek ender ülkelerden. Sırf Yunanistan’la bir askeri çatışma oldu diye bizim gibi bir ortağı tamamen sileceklerine ben inanmıyorum. Ambargo kesin yeriz ama o şiddette olursa bu sefer NATO’nun da bir anlamı kalmaz. Bu da benim düşüncem.
      ···
   tümünü göster