/i/Tespit

  1. 1.
    +3 -1
    Lütfen , yazdıklarımı sonuna kadar okuyun. içimden bir şeyler karalamak geldi de...

    Haklısın. inançsız insanlar , genelde vicdanları ile hareket eder. Gerçekten seküler bir insan karar vereceği zaman empati yapar , insani olarak düşünür. Ama dindar bir insan yeri geldiğinde kendi inancı için hurra diyip ilkel şeyler yapabilir.

    Seküler bir insan , evet mutsuzdur çünkü daha hassastır. At gözlükleri yoktur. Dindar bir insan ise n'olursa olsun bonom donom boylo doyor diyerek öteki dünyayı kazanmak için her haltı yer. Dindar insan , kendi halindeki adama salça olur sonra da ben senin imtihanınım diye geçinir illa ki bi kılıf bulur. Musallat olduğu kişi seküler , ehli kitaptan biri veya müslüman olabilir. 1. veya 2.seçenekteki insanlar böyle tipleri sık görürse bu kişilerde islamofobi oluşabilir.
    (bkz: macron)

    Eğer musallat olduğu kişi müslüman ise inancı kırılabilir ve başka bir ideoloji veya inanç sistemine yönelebilir. Musallat olan kişiler ise tövbe edip cennete girebileceğini zannederken musallat olduğu kişiler intihar bile edebilir.

    Tabiki bunlar ortalama olarak geçerlidir yani genellemedir. Kutsal inanca inanmayan bir insanda vicdan olmayabilir. Avustralya'da öz kızlarına tecavüz eden sapık baba buna en büyük örnektir. Sırf bu tarz şeyler var diye müslüman olduğunu söyleyen insanlar inançsız insanlara kız bile vermezler mesela. Tabi bazı insanlar öyle diye de her müslümanı ortaçağ mağara insanı diye de suçlayamayız. Bir müslüman kadın , seküler erkek ile evlenebilir. Kişiler hudutları bildikten sonra satanist de olsalar bunlar da insandır. Haksız mıyım sözlük? Neticede burası isviçreli bilim adamı edasıyla tespitlerin yapıldığı yer. Değil mi?
    ···
   tümünü göster