/i/Tespit

  1. 1.
    +12 -1
    Kız bulmak istiyorsanız direkt tüm kulüpleri tarayın, üniversiteyi keşfedin. Zaten yeni üye bulmaları için okul kulüplere toplu izin verir ve üniversitenin merkezinde 2-3 hafta alım yaparlar. Sakın geç yaşta bulaşmayın gezi düzenlemeyen kulüpler hariç yaşıt bulamazsınız, yeni başlayanların arasında dayı gibi kalırsınız.

    Eğitime odaklanacaksanız düzenli not tutun veya not alan birini bulun. Kırtasiyeler falan da satıyor ama kendi notun gibi olmaz. Tavsiyem bir tane sekreterlik alın, her gün deftere hafta ve ders belirterek not tutun. Sayfaları numaralandırın ve zımbalayıp ayırın. Yazınız berbat olsa bile düzenli tuttuğunuz için arkadaşlarınız not için köpek olacaktır.

    Evde kalacaksanız arkadaşlarınızı dikkatli seçin. Biri gelir çalar, biri hiç iş yapmaz sıkıntı olur. Ayrıca yemek yapmayı mutlaka çözün. Her gün tavuk sote, makarna, hazır çorba ile ömrünüz geçmez. Ben ilk başladığımda 4 kişilik evde herkes biliyordu yemek yapmayan veya her sırası geldiğinde kolaya kaçan yavşaklar dışında yemek konusunda sıkıntı çekmedim.

    Esnafa dikkat edin. Özellikle üniversite sayesinde para kazanan her esnaf sizi ayakta gibmeye çalışacaktır. Aman diyeyim 300 liralık şeye 700 lira vermeyin (ben babam yanımdayken verdim)
    Üyeliklere dikkat edin. Sözleşmeleri mutlaka okuyun ve ek üyelik falan var mı sorun. Örneğin interneti kapatmaya çalışırsın üyelik kitledikleri için hiç kullanmasan bile para verirsin. Üyelik devam ettiği için internetini de kapatmazlar.

    Yurtta kalacaksanız da ses olayına dikkat edin. Odaya kafasını dinlemeye giden insanlar var, ders çalışmaya, kitap okumaya çalışan insanlar var. Yok yere insanların kafasını gibmeyin.

    Dolaplarınızı kitleyin, ayakkabılarınıza dikkat edin. Düzgün insanlara denk gelirseniz pek sıkıntı olmaz. Yurtta kaldığımda hiç eşyam falan çalınmadı ama çalınan insanları da duydum.

    Kettle, oyun kağıdı falan yurtta yakalarlarsa anında alırlar. Acımazlar. Tavsiyem büyük bir termos alın sıcak suyu doldurup odaya zütürün.

    Basketbol oynamayı seviyorsanız top zütürmenizi tavsiye ederim. Yurtta kalıyorsanız yurdun, okula yakın evde kalıyorsanız da okulun etrafında mutlaka basket sahaları olur. Yurtlarda pek oynayan olmaz, arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz ama okul etrafında çok oynayan çok olduğundan topsuz bile gitseniz kimse yadırgamaz, kalabalık ve keyifli maç yaparsınız.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +4
      Yurtta kalacaksanız da ses olayına dikkat edin. Odaya kafasını dinlemeye giden insanlar var, ders çalışmaya, kitap okumaya çalışan insanlar var. Yok yere insanların kafasını gibmeyin.

      su tiplerin anasinin amini kotunden gibeyim en hiyar insan tipi amk kendi finalleri/vizeleri bitti diye herkesi bos sanar oclar
      ···
    2. 2.
      +3
      ···
   tümünü göster