/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +5 -1
    Lan bu zenci picine hala laf anlatmaya calisan aveller var mi amk zamaniniza yazik huur evladinin yazdiklarina goz gezdirmeniz yeterli ataturk yazmaktan cekinip surekli mustafa kemal yazan ataturke ustu kapali hakaret edip ataturk yerine gotu yemedigi icin chp yazan ve salak gibi zorla sapka giydirdi camileri ahir yabdi tarzinda fesli maymun misiroglu tarihciligiyle bir seyler anlatmaya calisan su salak seriatci huur evladini afganistana yollayin eksisini verip gecin tarikatta gotten yemekten beyni sulanmis siz de karsinizda insan varmis gibi laf anlatmaya calisiyorsunuz
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Ya haklısın amk sinir etti beni huur çocuğu bide bi yazış stili var ki amın oğlunun aklımda hala canlanıyor anasını gibtiğimin evladı tilt etti beni tam bir orta doğu yobazı bide akademisyenden fazla makale okudum demesi yok mu tam konuştuğu anda geçireceksin ağzına tekmeyi amın oğlu çok sinirlendirdi onun anasının dıbına kafa atıcam delirttin lan beni
      ···
    2. 2.
      +3 -1
      Evet biziz ne oldu beğenmedin mi?Yaşasın Türkçülük Yaşasın Atatürk. Ata ne yaptıysa ülkeyi modernleştirmek için yaptı. Bunun nesi kötü?Biz modernleşmesek 40-50 seneye kalmaz yine gelecekti işgale batılılar.Çok da iyi oldu çok da güzel oldu.Oh be millet prangalarından kurtuldu be kardeşim. Yaşasın CHP
      ···
    3. 3.
      +1
      Evet kültürümüz ve davranışlarımız batı gibi oldu amk

      Bu konuda sana batan ne peki? Akıllı bir ülkenin yapacağı en mantıklı iş gelişmiş ülkeleri örnek almaktır. Üstelik bu yapılırken senin dinine, kadınlara özgürlük verilmesi dışında zarar gelmedi. Kadınların sokakta gezmesinden rahatsız oluyorsan ve gerçek islam istiyorsan talibana gidebilirsin.
      ···
    4. 4.
      +1
      ulan panikli, daha dün yazdığım şeye bile cevap vermedin. batı yükselen güç diye batı'yı örnek aldık, bunu yozlaşma olarak kabul ediyorsun da asırlar önce araplar yükselen güç diye arapları örnek almamıza niye bir şey demiyorsun? o da yozlaşma değil mi? niye osmanlıca öğreniyorsun da göktürkçeyi öğrenmiyorsun? dün dediğim gibi senin savunduğun şey türklük değil çünkü, savunduğun şey islam dini. hiçbir türk müslüman olmak zorunda değil. bu kadar basit. "türklük bedenimiz islamiyet ruhumuzdur, ruhsuz beden cesettir" gibi cahil cahil laflar edeceksen hiç zahmet etme.
      ···
    5. 5.
      0
      ya pat diye zorla olsun ya da zamanla gönüllü olsun, bir şey fark etmiyor. türklükten uzaklaşıp arap alfabesiyle, arap giyim kuşamıyla, arap kültürüyle bildiğin yozlaştık. gerçi bunun da zamanla ya da gönüllü olup olmadığı şüpheli. müslümanların fetih/cihad, yani istila yöntemiyle islam'ı yaydıkları bilinen bir şey. bunu kuran da hadisler de doğrularken, tüm müslümanlar da bu anlayışı kabul edip uygularken türklerin güzellikle islam'a geçtiğini düşünmek saflık olur.

      evet, batı kültürüyle yozlaştığımızı ben de düşünüyorum ama sen arap kültürüyle yozlaştığımızı kabul edemeyerek objektif olmadığını kanıtlıyorsun. sadece tek bir pencereden bakıyorsun, arap emperyalizmini göremiyorsun. öyle bir din ki alfabesi arapça, duaları arapça, ibadeti (namaz) arapça, ibadete çağrısı (ezan) arapça, kılık kıyafeti arap kültürü, sünnet/sevap diyerek dayatılan şeyler arap adeti, kitabını orijinal dili olan arapçayla okumak sevap kabul ediliyor, ezanı orijinal dili olan arapça dışında okumak kafirlik olarak kabul ediliyor. "arap dini" diyince ırkçılıkla itham ediyorsunuz, "islam ırkçılığa karşıdır" diyorsunuz ama batı'ya, yahudilere düşmansınız, her gün batı'ya sövüyorsunuz. o ırkçılık değil mi peki? bildiğin ırkçılık. her insan az ya da çok ırkçıdır. kimisi belli etmemeye, içinde saklamaya çalışır.

      latin alfabesi yerine göktürkçeyi ben de isterdim ama o dönem dünyanın gerisinde kalmamak, dünyaya ayak uydurmak için yapıldığı belli bir şey. bunu anlamayacak kadar aptal olmamak lazım. ayrıca sürekli kendini geliştiren batı varken orta doğu'yu mu örnek alacaklardı? türkler olarak keşke kimseye özenmeden kendi yolumuzu çizebilseydik, onu ben de isterdim ama arap emperyalizmiyle yeteri kadar zaten özümüzden kopmuşken gericilikten kurtulmak, ileri gidebilmek için batı'yı örnek almak suç sayılamaz.

      not: şu notu da bırakıp bir daha yazmicam, çok sürdü bu muhabbet. ben kemalist değilim. atatürk'ün bilime, mantığa önem veren, dinciliğe prim vermeyen, ırkını seven, ülkesini ileriye taşımak isteyen yönünü severim ama hatasız, suçsuz, masum biri olarak gören biri değilim. atatürk'ü koruma kanunu bence de kalkmalı. ama sadece bu kanun değil, bunun yanı sıra dini eleştirince "halkın bir kesiminin benimsediği kutsal değerlere hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" gibi saçma nedenlerle davalık eden kanunlar da kalkmalı. c.başkanını eleştirince "devlet büyüğüne hakaret" diye dayatılan saçma kanunlar da kalkmalı. küfür olmadığı sürece isteyen herkes istediğini rahatça eleştirebilmeli, sorgulayabilmeli. yani sadece koruma kanununu kaldırmak yetmez, atatürk'ü eleştirelim ama günümüz c.başkanını, siyasetçileri ve dini inançları da eleştirebilelim, davalık olmayalım, devlet büyüklerini protesto edince gözaltına alınmayalım, tutuklanmayalım. anlatabildim mi? ama bu ülkede çok mümkün görünmüyor böyle medeni hareketler. atatürk'ü diktatörlükle suçlayıp günümüz c.başkanını eleştirmeyen insan ikiyüzlüdür zaten.
      Tümünü Göster
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster