/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -2
    Sanılanın aksine ateistlerin ahlakı genelde yoktur. Materyalist makyevelist ideolojiler 2 tane büyük dünya savaşına sebep olmuş, rusların 20 milyon insanı öldürmesine sebep olmuş ayrıca öjeni gibi insanlık tarihinin en utanılacak uygulamalarına sebep olmuştur. Bu haliyle tüm din yüzünden çıkan savaşlarda ölen insanları toplasak materyalist ideolojiler kadar can kaybı etmez.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Boş konuşmuşsun panpa. Zaten o savaşları yapanlar teistler. Yani birbirlerini öldürenler dinsizler değil dinliler. Naziler ateist değildi üstelik. Hatta hitler 1933te ateistleri öldüreceğini söylüyor. O savaşlar da ateistlikten ziyade fikirlerin çatışmasından ötürü yapılan savaşlar. Yani Hitler sovyetlere ateist olduğu için girmiyor ya da Sovyetler ateist oldukları için kimseyi öldürmüyor. insanlar çıkarları ters düştükleri için savaşıyorlar.

      Hatta şöyle diyeyim, bütün dünya ortodoks hristiyan olsa Naziler yine Sovyetlere yürüyecekti, adamların fikirleri farklı, inanç yüzünden savaşmıyorlar. Çıkarlar için savaşıyorlar. Yani ateizm yüzünden 20 milyon kişi öldü demek cahillik bile değildir daha aşağı bi şeydir.

      Sanılan ateistlerin ahlakı olmadığıdır, gerçekse olduğudur. Bir de rolleri değiştirmeye çalışmışsın ama palavra. Öjeni dediğin uygulamayı yine teistler yapıyor, ayrıca öjeni sandığın gibi çok kişiye uygulanmadi. Öjeniye uğrayan kişi sayısı o kadar az ki anlatamam.

      Materyalist ideoloji dediğin ideolojilerle dinler arasında bir fark yoktur. islamcılar islamım çıkarına göre savaşır, komünistler komünizmin çıkarlarına göre. Mesele dinli ya da dinsiz olma meselesi değil. Mesele çıkar meselesi. Müslümanların Türkistanda nasil bebeklerin dahi başlarını kestiğini, zorla Müslüman yaptığını tarihi bilgilerle biliyoruz. Şimdi biz islam ahlaksızdır mı diyelim? Gerçi yanılmayız, sonuçta 9 yaşındaki kızlarla evlenme izni veren bir din islam.
      ···
   tümünü göster