/i/Devlet

  1. 51.
    0
    işsizliğin nedeni de tüketim çılgınlığı, alınan vergilerin fazlalığı da tüketim çılgınlığı... Tüketim çılgınlığı olduğunu ben de kabul ediyorum ama ekonominin bu kadar yerlerde olmasını tüketim çılgınlığına bağlamanı kabul edemem.

    Yap işlet devret projeler yapıyoruz devletin cebinden kuruş çıkmıyor diyorlar. O zaman o kadar para nereye gidiyor?

    Bazı projeleri 1 e yapılacakken yandaşa 10 a yaptırtılıyor. Eğer örnek lazımsa Fikirtepe'deki beton çöplüğüne bakabilirsin. Biraz araştırma ile kimin kâr edip kimin zarar ettiğini anlarsın.

    izlemediğimiz TRT ye bile vergi ödediğimiz bu ülkede alınan vergi sayısı o kadar fazla ki... Bu kadar vergi alınmasına rağmen pandemide iban ile para toplanıyor, yangın çıkıyor uçak yok sadece helikopterimiz var deniyor, diğer ülkelerden uçak kiraliyoruz ve yine iban isteniyor biz ödüyoruz. Zaten ötv den bahsetmek bile istemiyorum.

    4 kişilik bir ailede yalnızca haftalık yemek alışverişi yapayım desen 300 tlyi aşıyor. Yumurta, peynir, zeytin, sebze vs. gibi temel ihtiyaçlardan bahsediyorum ha. Cips kola falan zaten artık lüks.

    Suriye'liler için harcanan para 40 milyar doları geçti. Hatta 2019 un sonlarında bu açıklama yapılmıştı. Şimdi ne kadar harcanmıştır kim bilir. işsizlik artış nedeni de mülteci sorunundan. Ama sorsan bizim din kardeşimiz denip geçiliyor. Başka ülkelerden yardım parası alabilmek için (o ülkeler için para bile değil) Türk gencinin geleceğini yakıyorlar.

    Şimdi bir de Afgan krizi var. Bunlar gelmeye devam ederse ne olacak? Yaşını bilmiyorum ama sen gelecekte iş bulamayacaksın veya yaşın büyükse çocuğun falan varsa o iş bulamayacak.

    Mahallelerde çete kurduklarını vs. saymıyorum bile. Tüm bunlar varken sen ekonominin kötü olmasının tek nedeninin tüketim çılgınlığı olduğunu düşünüyorsan seni biraz araştırmaya, biraz başını yastığa koyup düşünmeye davet ediyorum.
    ···
   tümünü göster