/i/Videolar

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5 -2
    Milletin dinine imanına küfretme yarram. Bu sözlükteki ateistlerden biriyim. islam rönesansı dediğimiz şeyden bihabersin galiba. Ayrıca üstteki dayıların yaptığı şey akp desteklerine kılıf bulmaya çalışmak. Neden?

    Bu adamlar çocukluklarından beri yannan gibi yaşam sürüyorlar. Kadınlar tarafından arzulanmıyor, istemedikleri kadınlarla evleniyor, nir görevmiş gibi çocuk pompalıyorlar. Bu adamların dünyası da bu genişlikte. kitle iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla, o küçük dünyalarından çok farklı şeyler görmeye başladılar. Kadınların istediği erkeklerle evlendiği, evlilikte 2 tarafın eşit olduğu, insanların üniversite okuyup istediği mesleği yapmaya çalıştığı, 15 yaşındaki kızların erkeklere çıkma teklifi ettiği vakalar görüyorlar. Haliyle kendi taktan geçmişleri yüzünden kudurup, modern çağ insanına karşı kin besliyorlar.

    Nitekim akp de modern çağ insanının aleyhine politikalar gütmektedir. Alkole inanılmaz vergiler getirmekte, akademisyenleri içeri tıkmakta, mafya filmlerindeki gibi millete atar gider yapmaktadır. Bunlar da hayatı iş, kurtlar vadisi, pompa ile geçmiş dayıyı mutlu etmektedir. O zaten haftanın 6 günü makarna yiyebilir. Miras falan kalmıştır muhtemelen, kolayca geçinebilir.

    Sözün özü:Bunun islamla ilgisi yok, kültürel bir savaş var, islam bunun sadece bahanesi. Yaşlılar yaptıkları tercihte kendilerine göre haklılar. Mesela ben hiçbir zaman kadınlarla iyi ilişki içinde olmadığımdan başkalarının da sap kalmasını, ret yemesini istiyorum. Hal böyleyken, bu dayıların oy tercihleri değiştirilemez. Diğer seçeneklere bakmak en iyisi olacaktır.

    Peki ben neyim? Modern çağı anlamaya çalışan, asla normaliteye ayak uyduramayacak bir şahıs.

    (bkz: Bastilleden kacamayan adam)
    ···
    1. 1.
      0
      Yeterki seçime gidelim sadece hepsi gibtir olup gidecek. Daha amerika ve Avrupa faiz arttırmadı. Petrol ve doğalgaz depolarımız dolu. Faizler artınca doğalgaz petrol stokları bitince halk birbirine girecek. Eski oy veren de artık vermeyecek. Sandık gelirse şansları 0.
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      Dediklerine katılıyorum panpa, din konusu hariç. Ben hala bunun en az kültürel çatışma kadar etkili olduğunu düşünüyorum. Neden dersen bu nesil çatışması sadece bizde yok, her ülkede var. Ama bu kadar şiddetli olan yer de azdır. Din olmasa bu yangın bu kadar büyümez.
      Dindar insan yokluğun sebebini ülke yönetiminde aramaz, allahın onu sınadığını düşünür. Adaleti sağlamak gibi bir derdi yoktur, haksızlığa sesini çıkarmaz, nasıl olsa allah mahşer günü herkese hakkını verecektir. Normal bir insanın vicdanının kabul etmeyeceği eylemleri bunlar "tövbe eder kurtuluruz" motivasyonu ile yapmaktan çekinmezler. Din, insanları gruplara ayırır, normalde hiçbir husumeti olmayacak olan iki adam biri şii diğeri sünni diye birbirlerini keser.
      Böyle düşünen insanlarla hiçbir yere varamayız.
      Ha bu arada islam rönesansını biliyorum, o sıralar avrupa birbirini yemekle meşguldü. Birbirlerini yemedikleri zamanlarda ise bütün kaynaklarını haçlı seferleri düzenlemek için heba ediyordu. Avrupa'nın yükselişe geçmesinin reform hareketleri sonrası olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Ne zaman dinin zararlı taraflarından kurtulup önlerine bakmaya başladılar, o zaman roket hızıyla yükselişe geçtiler.
      ···
   tümünü göster