/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +10
    Dünya üzerinde bir yer seç orada ülke kuracaksın deseler yine Türkiye'yi seçerim. Bu topraklarda çalışkan, namuslu bir toplum olsa (en azından osmanlı öncesi toplumumuzu hala öyle görüyorum) misal almanlar, japonlar gibi her alanda Dünya nın dıbına koymazlarsa binim. Tüm stratejik kaynaklara yakın, 3 kıtaya komşu ve 3 tarafı deniz. Böyle bir kaynağın ve zenginliğin değerlendirilememesi tamamen aptallık.
    Yok biz inançlara saygılıyız yok biz oğlancıyız yok biz cihan devletiyiz yok anasının amı! Osmanlı nın zayıflığı neredeyse sonumuzu getiriyordu, kaba kuvvetle karşımıza çıkan hasımlarımızın kültürünü dilini dinini yok ederek sindirmeli, ahlaki açıdan toplumsal bir devrim yapmalıydık. Eskiden bile vergi kaçıran oçları vardı, 100 lerce yıldır hiç mi değişmez bir millet ta amımıza koyim, bizden adam olmaz. En iyi toprakta en taktan hayatı yaşıyorsak kusura bakmayın iyi tak yiyoruz bu bize müstahak değilde ne? içimizdeki kabahatlileri hiçbir şey yokmuş gibi hemen affedebiliyoruz
    MERHAMETLi OLMAK TÜRK MiLLETiNiN LANETiDiR, ÇOK HATA YAPTIK ÇOK.
    ···
    1. 1.
      0
      Sana kullandırtmazlar 😅✋
      ···
      1. 1.
        0
        Bu durumda dediğin doğru ama zamanında ne fırsatlar kaçtı ve bugün de kaçıyor
        ···
    2. 2.
      -1
      tarihi nereden öğrendin yannan kafalı lise 2 tarihi mi bu. yok merhamet yok sömürmeliydik falan. dıbına kodumun liselli malı, osmanlı gayrimüslim tayfayı evrgilerle eziyordu zaten o yüüzden işine geliyordu. ayrıca savaş yoluyla gelişemezsin. avrupa ülkelerinin gelişimini iyi oku, her şey özgür düşünceyle ilgilidir.
      ···
      1. 1.
        +1
        Aynen küfür ederek benden dahi iyi tarih bilgin olduğunu kanıtladın, osmanlı da vergi hakkında araştırma yapta gel. Türkler askere giderken gayrimüslimler ücret vererek bundan muaf tutuluyordu. O dönem askerlik uzun yıllar sürerdi, Türkler askerden sağ geldiğinde ecnebiler çoktan sermayesini kuruyor parasına para katıyordu, bizim garibanlara ise onların yanında işçi olmak düşerdi. Osmanlı uzak vilayetlerden vergi toplamak zor olduğundan ötürü vergi toplama hakkını bölgedeki saygın kişilere ucuza devrederdi. Bu devirler sırasında günümüzdekine benzer ihale sistemi yapılırdı, bu ihaleye paşalar varlıklı kimseler vs katılırdı. Bu kimseler kendi aralarında anlaşarak devleti zarara uğratacak şekilde ihaleleri ucuza kendi aralarında pay eder zenginliklerine zenginlik katarlardı. Bu nedenle ki vergi kanunları bir çok kez değişmiştir. Evet son tarih dersimi lisede aldım ama iyi bir öğrenciydim.
        En ufak fikrin olmadan kafanda bir şeyler uydurman oldukça acınası
        ···
   tümünü göster