/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    0
    islamın tarihte verdiği mücadele bilgi yoluyla dini yayamadığı bölgeleri fetihle kültürünü taşıyarak islamlaştırmak olmuştur. Günümüzde böyle bir şeyin ne mümkünatı ne de en ufak bir mantığı olmadığı için islam ideolojisini savaş değil tartışarak yayılan bir bilgi ağı olarak görmek gerekir, bu sebepten dolayı kimseye zararı yoktur. Ayrıca ideolojileri ve düşünceleri istediğin şekilde engellemek düşünce özgürlüğüne ve laikliğe saygısızlıktır. Laikliği çözüm olarak görmemek ise içinde saplandığımız durumda düpedüz körlüktür. Sadece müslüman olduğu için meşale partisine oy veren milyonlarca insan varken bu düşünceler fantastik kitaplarda dahi yer bulamayacak kadar komik durmaktadır.
    islam insanı kısıtlar, hayatını bir çok farklı noktadan dar kalıplara sokar ama bunu kabul etmek veya etmemek kişinin özgür iradesine bırakılmış bir seçimdir, islam özgürlük karşıtı bir din değildir, onu seçmemekte özgürsündür lakin seçtiğinde de kurallarına uymakla yükümlüsündür.
    ···
    1. 1.
      +1
      Öyle bir şey hiç olmamıştır. Tarihe baktığımızda Müslüman olan herkes savaşlarla olmuştur. Senin iddianın aksine tarihi gerçekler islam'ın kanla yayıldığını gösterir ki bu doğrudur. Kimse durduk yere din değiştirmez. islam'da cihat anlayışı vardır, savaşarak din yayılır. Ben laik değilim zaten faşist bir ateistim. Tüm dünya da böyle olmalı çünkü bilim ateisttir. Biz bilimim ışığında yürüyoruz. Tek islam da değil dinler yok edilmelidir. islam'da bir Müslüman dinden çıkarsa öldürülmesi gerekir. Yani islam faşist bir dindir. Özgürlük yoktur.

      Dinden döneni öldürün - muhafazid. (Buhari-Cihat 149)
      ···
   tümünü göster