/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +1
    Mükemmel yazmışsın panpam. Ama aşk sadece duygusal ve ruhsal değil ki. Bunun biyolojik kimyasal yanı da var.
    ···
    1. 1.
      +1
      Haklısın. Belkide duygusal ve ruhsal açıdan anlamlar yüklemene sebep olan o ilk kıvılcımı veren şeyin altında biyolojik ve kimyasal sebepler yatıyordur. Yani seçimi yaptıran biyolojik ve kimyasal sebepler, sonrasında seçim yaptığın kişiye aşkını şekillendiren büyüten şey ruhsal ve duygusal sebepler.
      ···
    2. 2.
      +1
      Olabilir. Schopenhauer insanın fiziğini beğenmediği ve cinsellik düşünmediği bir kişiye aşık olamayacağını söyler. Önce fiziken ve biyolojik olarak ideal olmalı ruh ve duygular tutkuyla onu istemeli bence. Zaten güzel-çirkin yakışıklı-tipsiz kavramlarının aşktaki önemini belli ediyor. Kimse çirkini tipsizi sevmez yani. istisnalar hariç ki onlar da kaideyi bozmaz.
      ···
    3. 3.
      +1
      Schopenhauer\'in materyalist yaklaşımının kısmen doğruluğuna inanıyorum. Ancak bence görüşleri insan beyninin bu kadar basite indirgenemeyecek kadar olağanüstü karmaşası karşısında aciz kalıyor. çünkü gerçekten bolca istisna var. Belki bir gün pgibolojinin sırları iyice aydınlatıldığında bu kadar materyalist, determinist bir yaklaşımı daha doğru bir şekilde benimseyebiliriz. Yani kaide doğru ama kaidenin kapsayamadığı bolca istisna var. Bu sebeple istisnaları da kapsayan daha yüce bir kaide olmalı.Bu kaideye ulaşamadığımız sürece ruha sığınmak zorundayız
      ···
    4. 4.
      0
      Kesinlikle, katılıyorum. Ama insan beyni karmaşık olduğu kadar da basit çalışır. Çevrendekilere bak, beyinlerinmi temel ihtiyaç dışı kullanmazlar ki bu dünyanın bütün çoğunluğu böyle. Doğ yaşa ye iç cinsellik ve öl. insan beyni bunlara güdülenerek gider. Beyin pandora kutusu gibi ama insanlar beynini kısıtlı kullandığı için schopenhauer böyle düşünmüş olabilir. Umarım dediğin gibi pgibolojinin sırları iyice aydınlanır da determinist bir yaklaşımla daha doğru sonuçlara ulaşırız.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster