/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    az önceki başlığımda allahın nefret etmesinden ve bunun karşılığında şeytana ruhunu satmaktan bahsetmiştim. Aslında bunu daha önce arkadaşlarıma sormuştum. Şeytan neden insan ruhunu satın alır diye.

    Evet beyler şeytanla anlaşma yapmak mümkün olsa da nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama aklıma şu data geldi. Aslında şeytan ruh karşılığında dünyevi şeyleri veriyor ve istediğin şeyleri bir sıkıntı çekmeden elde ediyorsun.

    Azn önceki başlığımda şeytanın allahtan daha adil olduğunu söylemiş olsam da aslında olay daha farklı. Şeytan şan, şöhret, para, aşk, kadın, bunların hepsini veriyor ancak bunun karşılığında sadece ruhunu satın almıyor. Bütün verdiği şeylerden alacağın zevke de çöküyor. Her şeyi sıkıntı çekmeden elde ettiğin için hiçbirinin kıymetini bilmiyorsun. Dolayısıyla şeytanın amk.

    Allah ise sana bir şey verdiğinde bunu elde edebilmen için kanırta kanırta uğraşman gerekiyor. Ancak elde etsen de mutlu olacağının bir garantisi yok.

    Aslında baktığınızda ikisi de adil değil. Evren adil değil ve allahı sevmiyor olmam ile ilgili fikirlerim değişmedi. Çünkü dediğim gibi kendisi de beni sevmiyor hatta nefret ediyor ve ilk nefret eden de o.
    ···
   tümünü göster