/i/Tespit

  1. 1.
    +22 -1
    Aynısını Ali Kemal de Anadolululara öğüt veriyordu. Yunan Ordusu yenilip çekilirken 4000 köyü, 5 şehri ateşe verdi kül etti. Haysiyetinden vazgeçene kim acımış ki?
    ···
    1. 1.
      +2 -18
      Boş milliyetçilik yapma arkadaşım. O dönemin savaş imkanıyla şimdiki bir değil. O zaman tüfek tüfeğe, süngü süngüye bir savaş olmuş. Göklerden uçaklarla bombalar yağarken g3'le durdurabilir misin savaşı? Katyushalar evini bombalarken savunabilir misin vatanı? Spestnazlar evini basarken sen de elindeki tabancayla koruyabilir misin vatanını? Ben sana söyleyeyim eğitimsiz halk dünyanın en güçlü ordularından birine karşı asla ama asla kazanamaz. Bu sadece katliam olur. insanların ölmesine gerek yok, teslim olsunlar bitsin. Biz birinci dünya savaşını da kazanamadık bu arada. Bu kurtuluş savaşı zafer diye yutturulan bir manipüle haberdir. Bütün Türk toprakları işgal edilip, Türk imparatorluğu yıkılmış ama bunun adı zafer öyle mi? Bak arkadaşım, Anadolu verimsiz kuru topraktır. Ne petrol bulunur, ne gaz ne de elmas. Emin ol Anadolu'da o zamanlar petrol vesaire olsaydı biz Anadolu'yu da kaybedecektik. Yani biz üstün olduğumuz için değil gereksiz topraklara sahip olduğumuz için kazandık fakat ileride kesinkes kaybedecektik eğer topraklarımız değerli olsa.

      Haysiyetmiş, haysiyet böyle bir şey değil, bu cahillik olabilir en fazla. Haysiyet haysiyet kurallarına göre yaşamaktır fakat senin gibi demagoglar bir takım liderlerin piyonu olmaya davet eder halkı. Halk ya cennet uğruna ya da milliyetçilik ve vatan gibi içi boş cümlelerle kandırılarak ölür.

      O bağımsızlık mücadeleri 20. Yyda kaldı. Sen halkının öne sürersin Rus askeri burnu kanamadan yüzbinlerce Ukraynalıyı öldürür. olan o yetim çocuklara dul kadınlara olur. Babasız büyüyen evlatlar, dul kadınlar, hamileyken bombalarla can veren kadınların bir tablosu olur Kiev ortasında. Kim kazanır? Putin mi, Zelenski mi? Ama mutlaka halk kaybeder.
      ···
   tümünü göster