/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 51.
    +1 -1
    Ee panpa teslim olduk sonra? Her şey çok mu güzel olacak. Hayatın boyunca işgalciler tarafından aşağılanacaksin hor görüleceksin fikirlerinin hiçbir değeri olmayacak. En iyi ihtimalle işgalci kuvvetlerinin atadığı biri başkanın olacak demokrasi son bulacak. Senin yaninda bir devlet olmayacak sadece bir it olacaksin bunun neresi iyi
    ···
    1. 1.
      -1
      Bunun şurasi iyi yaşıyor olacaksın. Ölüm riskin yok. Niçin başkalari için hayatını riske atasın ki? Kaldı ki teslim olmasan ekonomin yok, ordun yok toparlaman o yıllar alacak, fakirlik içinde yaşayacaksın. Kurulacak özerk devlrtte hiç değilse işgalci devletin topraklarında yaşama şansın olacak. Yani tekrar ülke inşa etmek yerine bir ülkeye katılacaksın.
      ···
    2. 2.
      0
      Ona yaşamak denirse evet yasayacağım. Ama tutsak olmanın bilinciyle seni köpek gibi gören ulusların egemenliği altında ve bu işgale hiç karşılık vermemenin pişmanlığı ile. Atatürk'ün bize bıraktığı mirası korumak için hicbir sey yapmamanin acizligi ile yaşayacagım. Başkaları için değil ulusum ve geleceğim için hayatimi riske atacağım.
      ···
   tümünü göster