1. 101.
    -1
    Abi ayriyeten sünni diye hitap edilen bir kesim var.
    Bu kesimin içerisinde anladığımca ayrı bir 4 grup var. Bunlara mezhep demişler. Fakat neyin mezhebi değil mi ? Belli ki herkes konuşuyor " yok böyle su içerdi, yok böyle yatardı, yok efendim şöyle yemek yerdi " düzenin bozulmasını önlemek adına bir camia şarttır.
    Aynı şekilde kardeşlik örnektir. Oğlum my7 tek başına yine yardırabilirdi fakat herkes yardıramaz. Bir komut, prensip ve otorite olacak ki kimin ne yapacağı belli olsun.
    Bununla ilgili ayet var mı bakacağım. Enfal 46...
    Birlik içinde güç var: fakat bu güç içinde- tevbe 107 - bölmek isteyenler olacaktır oluyor da bu yüzden korkuya kapılırsanız, odağınız dağılır. istikametinizi kaybedip, elinizdekilerden de olabilirsiniz. Onları bırakın, hükümlerime uyun demiyor mu ?
    Ben mi yanlış anlıyorum beyler ?
    Çünkü hacı söylemişti, betalar da böyle yapıyordu, hatırlayın. Güç içinde, gücü temsil ettiğini söyleyen:
    gücü lekeleyen: gücü inkar edenler de bulunacak ve onlara fırsat vermeyerek, ibrahim nasıl doğru ile yanlışı ayırdıysa- enbiya 51 delildir- sizde elbette ayırırsınız yani.

    Hemde bakıyorsun adam sünni değilim diyor. Tamam olma karşim fakat sen sünnilerin sünnet olduğu söylenen her şeye sorgusuz sualsiz bağlanmasına, kabul etmesine mi karşısın? Yoksa sünnet ve hadislere mi ?
    Bunun seçimini yapmak lazım. Misalen sünnet ve hadisleri birleştir. Zaten birleşik güldüm. Şimdi bunlardan hangileri kuran ile çelişmiyor? Hangileri faydalı? Belkide sana faydasız. not olsun. Hangileri hizmetine yardımcı oluyor bakar ona göre cevap verirsin. Kimse demiyor ki bu sünnilerin içinde bulunan gruplara dahil olacaksın sonra onların dışına çıkacaksın. Ben denk gelmedim şahsen. Belki daha çok şanslı falanım diyerek sıyrılıyım ama akıl birdir. Ne olursa olsun Kuran'a uyarsın. Samimiysen tabi. Yoksa herif içiyor sigara, hakikat ehli gibi takılıyor. Ulan hutbe veriyor hutbeee. Diyemiyor sigaradan uzak durun: alkol ve uyuşturucu diyor. Niye ? Niye her hutbeyi gönderen diyanet eklemiyor sigarayı? Oğlum çünkü rant peşindeler. Sigara derse ne olucak? Ben duyucam bırakıcam belki, siyonizm kesimine dokunur mu benim bırakmam? Aynı 1.5 milyar müslümanın ayrı durup samimi olamayışı, istikamete adanmayışı etkenleriyle beraber zayıf kaldığı gibi...
    halbuki hiç düşünmez misiniz verdiğimiz misalleri ?
    Tamamen sömürme üzerine çalışılıyor. Yani yoksa sigara haramdır kardeş. zütüne tak bulaşmış, kokusunu da almamak için pamuk tıkıyorsun burnuna geçmiş olsun. Vücuda zarar veren her şey haramdır.
    Onlar hatalarında bile ısrar etmezler.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster