1. 126.
    -1
    Betalar/kafirler/müşrikler zarar veremez.
    Kazanan islamdır. Ve islama leke süremezler. Bunu bilin.
    Siz sanıyor musunuz onların bize zarar verebileceğini ?
    Hakikaten bize zarar verdiğini falan sanan var mı ?
    Biz kavramı çok geniş kankalar. Betanın ağzıda, mabadı geniştir. Beta sen oluyorsun ayıksın papaz. Papaz da sensin ayrıca muah. Şimdi bu herifler boyuna dedikodu, gıybet, fitne falan çeviriyor. E hayli ile fitne ve gıybetin konusu en iyi ben olurum. Niye ? Çünkü benim mabad değil, daşam geniş... ağır da olabilir. Neyse şaka bir yana harbiden burada- zorunlu çevre- ki beta grubuna çok iyi: gerektiği gibi davranıştım. Tam da bu sebepten her biri bana bir hayli kırgındır kanka. Bugün gördüm ki: hala konuşuyorlar. insanlar söylüyorlar. Ve anladım ki, yüce allah beni korumuş da bunların dediklerine falan, akıl sahibi insanları etkileyememişler. Yani beni tanıyan her insanın, evet hatalı benim bu adam melek falan dediğini düşün güldüm. insanlarla ilişkimde hata yapmam zor oluyor. Çünkü betalık yapmam gerekir. Bunu da yapmadığıma göre hata sürekli karşıda falan çıkıyor. illa hastalıklıyım yanlış olmasın. Yoksa burda olmazdım kıps.
    Gelelim dersimize,
    Bunu niye anlattım bir düşün. Allah senden razı olursa, ihlaslı olursan: samimi olmaya gayret edersen emin ol koruyacaktır. Al-i imran 160 ne diyor? Allah dostu olursan: mümin olursan. Yoksa kafire niye müminden daha çok versin ki? Zaten kafir red ediyor. Elinin tersiyle itiyor.
    Lakin adalet olduğundan gerektiği zaman münasip görür kafire bazı iyilikleri o kadar. Gerçi onlarda iyilik değildir tam. Maddidir çoğunlukla. Rahat ol yani mümin kardeş. Güldüm. Oğlum cidden akılsal olarak altını doldurduğun zaman, aklı kullandığın zaman böyle mükafata falan odaklanmıyorsun. Odakların çok değişiyor. O yüzden sıkıntı yok. Odaklar değişiyor evet sınavlar da değişiyor. Rıza da değişiyor. Yoksa ben şimdi hayal aleminde falan gezerdim, yok abi çok zengin olucam falan diye. Zaten zenginim orası ayrı bir konu. Karıştırma. Fakat hakikaten görmüyor musunuz ? Kardeşlik, din ile beraber misyonunu yani neticesiz bütün işlerine son verdiler. Niçin verdiler ? Yapamayacakları için falan mı ? Halbuki zengin, gösteriş, mal sahibi olmanın neticesi neydi? Eyvallah gider çeşme, cami, abdesthane, fakire yardım yaparsın ayrı bir konu. Fakat cidden hakikatle yüz yüze kalan demiyorum, hakikatle bir olan adam niçin bu işlere girecek ki ? Zaten Allah isterse verir. Bunu hacı demişti. Daha iyi de demiştir. Herkes nasibini yer. Olacak olan olur beyler. O yüzden gevşemeyin de demiştir yüce allah. Bakayım hemen.
    Al-i imran 139 gayet açıkça bildiriyor. Akıl ile bilmek kalıyor. Çünkü gerçek inanan kim sorusuna cevap verebilmek için akilsal olarak seviye atlayanlardan olman gerek. Üzülmen içinde iman ve samimi olman lazım. Şimdi tek başına değerlendireceğim fakat ayette her konuyu içine alıyor. Her ne yaparsan yap, kimle dövüş edersen ed, kime ne söylersen- yeter hunhanherif- akılsal olarak inandığını bilsen dahi, dinin bir bilinmezlik olduğu için: başında bir hoca yok yanlış yaptığında uyaran... bu yüzden hem karşı tarafın haline, yorumuna, bakışına falan üzülürsün. Ama bu üzülme davandan döndüremez seni. Onun içinde uyarıyor işte, öyleyse merak etme diyor. Varsa söyleyin agaaa, yoksa step back lan! Hacı baba burda falan diyormuşum güldüm.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0

      gördük işide naptılar dolandırıcı huur çocuğu :D

      ···
   tümünü göster