1. 151.
    -1
    Yani beyler en büyük rahatlığınız her şeyin hikmet ve hayır içinde olduğunu bilmekten geçiyor. Kafiler bunu bilmezler. Ondan çok telaşlı, stresli, asabi, garantici falan olurlar. Yahu olum garantici olmak iyidir. Sağlam kazığa bağlarsın. Baktım ayet varmış. Al-i imran 147, 148 bakın.
    Allah işini, her ne yaparsa yapsın güzel yaparsa sever. Bu şey demek değil lan: torba tutuyorum, alkol satıyorum falan sever beni... yok oğlum kafayı mı yedin ?
    Hunhanherife bak yahu! Çerçeve içinde yani.
    Beyler imanlı adam sürekli ibadet eder.
    Çünkü Allah rızası için yapar her şeyi...
    Gerekirse tartışmada susar: Allah içindir.
    Fazladan iş yapıp, yardım eder insanlara: allah için.
    Anlatır... yazar ve çizer: Allah için.
    Yürümesi, acelesi, gereksiz sohbete girmeyişi: Allah için.
    Bunlar ibadettir. Bunlar herkese nasip olmaz.
    Bu sebepleri edinemez kimse bunu bilin sayın birand.
    Kafirler, münafıklar ve imansızlar çok kem kum eder hayattan. Sıkılırlar. Şükretmezler. Şikayetçilerdir.
    Ama iman sahibi öyle mi ? Oğlum iman sahipleri var ya ohooo çok rahattır. Çünkü cennetin: o ebedi sonsuz huzurun bir noktasının, zerresini iman ile bu dünyada, kafirlere karşı sağlam durabilmek için yüce allah ona bahşeder. Hediye eder. Alın teri karşılığında.
    Yani iman sahibi olmak için önce salat etmek lazım.
    Rituel, anlamak, anlatmak, selam yaymak, allahı yaymak falan çoğu birbirine benzer. Ritüeli es geçmeyin. Onun da bir rahmeti, hikmeti ve hayrı mevcuddur. Sadece anlamdırın ve lezzetine ortak olun. Çünkü iman çok lezzetlidir. Abi lezzet sürekli olmalı yoksa lezzet olmaz. Yani su içiyorsun, ne içtiğin belli değil. Ee lezzeti nerede ki şükretsinler ? O yüzden önce niye suya muhtaçsın, lezzetine nasıl ulaşabilirsin bil. Sonra şükredersin zaten. Etmezsende senden tonlarca var. Sıkıntı yok.
    ···
   tümünü göster