/i/Tespit

  1. 26.
    +8 -1
    Şiddetin maskülenlikle ilgisi yok. Sadece maskülenler şiddete daha eğilimli. Şiddet yok edilmesi gereken bir davranıştır. Öte yandan kadınları aşağı olarak görüyorsan bu durumda haklısın fakat emin ol erkekler de öyle. Erkekler kadınların bir tık üstü ve eğer sen erkeklerin üstü bir erkeksen diğerlerini kurtarmaya çalışma. Bazıları yükseklerde bazıları ise diplerde yaşamak içi yaratılmıştır.

    Ayrıca filmin sonunda fark ettiysen Tyler Jack'e dönüşüyor, burada aslında gençken Tyler dahi olanların Jack'e dönüşebileceği anlatılıyor. Sistem çukur gibi seni içine çekiyor onu mağlup edemezsin.

    Şiddet problemleri çözmez daha karmakarışıklaştırır ve sorunları büyütur. Ayrıca her zaman senden daha güçlüsü vardır. Bir kadın bile seni mağlup edebilir. Bu nedenle tam olmaya çalışma. insan gereksiz içgüdüleri siler hayatta kalabilmek için.

    Mesela tecavüz etmek içgüdüdür ve her erkekte vardır fakat biz bu içgüdüyü baskılıyoruz çünkü medeni bir toplum ancak böyle var olabilir. Şiddet eğilimk de baskılanmalıdır. Şiddet bireylere uygulanamaz, uygulanırsa kaos çıkar.
    ···
    1. 1.
      +4
      Benim zaten şiddetin baskılanmasından kastım pısırık erkek sayısının artmasıydı. Yoksa millet sokakta rastgele birbirine girsin demiyorum. Ama iş bileğe düştüğünde hakkını aramasını, kendini ezdirmemeyi bileceksin. Çoğu erkek sokakta bir şey olunca sesini çıkartmaya korkuyor. Geçen laf arasında geceleri sokakta turlamaya çıktığımı söylemiştim hemen "suriyelilerden korkmuyor musun?" yazan oldu mesela. Bu eziğe göre bir erkeğin ortadoğu şebeğinden korkup kendi ülkesinin sokaklarında gezememesi normal ve olması gereken şey mesela. Keza fakültede de öyle. Rahatsız oldukları şeyi söylemek veya tepki koymak yerine oflayıp puflamakla geçiştirmeye çalışıyorlar. Hani zorbalık yapın demiyorum ama höt desen kaçacak erkek demeye dilimin varmadığı tipler çoğu.
      ···
    2. 2.
      +1
      Şiddet genlerimizde var panpa, doğanın bir gerçeği, hemen hemen her hayvanda var bu davranış. Modern hayat için bunu bastırınca sorun çıkıyor işte.
      Bana göre bu içgüdünün bir şekilde hayata geçirilmesi lazım. En basitinden taks gibi striking temelli sporlarla bu yapılabilir.
      ···
      1. 1.
        0
        Tecavüz de var, bunu bastırabilmek için ne önerirsin? Saçma, şiddet bir ihtiyaç bile değil. Uygulamazsan vücudun ters tepki vermiyor fakat illaki uygulamak istiyorsan yastık bile uygundur.
        ···
    3. 3.
      0
      Tecavüz ihtiyaç değil, ciks ihtiyaç.
      Şiddetin amacı, her hayvanın vücudunda bulunan sempatik sistemi topluca aktive etmek. Eskiden sürekli kullandığımız "Savaş ya da kaç" mekanizmasını bir ömür kullanmamak bana göre erkekleri bu hale getiren önemli nedenler içinde. Kesin kanıtlanmış bir şey yok ama dövüş sporlarına yeni başlayan kişilerde testosteronun arttığını gösteren birkaç çalışma vardı.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster