/i/Tespit

  1. 26.
    +5 -2
    Panpa, çok güzel kelam yapıyorsun, hakkını yemeyelim. Şimdi Allah var, "Artık sadece tohumlarını boşaltacağı bir delik için erkekliğini ayaklar altına alan zelillerin çağındayız." sözünden de edebî yeteneğin anlaşılıyor. Yâni yazdıkların okumaya değer şeyler. Fakat en önemli şeyleri söylemeyi unutmuşsun. "Erkek olun, özünüze dönün." demişsin fakat bunu tam olarak nasıl yapmamız gerektiğini söylememişsin.

    Burada "Bize rehber ol, biz bilmiyoruz." demeye çalışmıyorum. Fakat nasıl bir ülkede yaşadığımızı sen de biliyorsun. Bizim toplumda erkeklik algısı o kadar çeşitli ki. Birilerine sorsan sürekli atar-gider yapan insanlar erkektir, kalanlar eziktir. Başkalarına sorsan çapkınlık adı altında eş zamanlı olarak üç dört adet kızla gibişen erkekler gerçek erkektir, diğerleri betadır, sünepedir. Başka başka elemanlara sorsan futbol maçı izlemek, paso siyâset muhabbeti yapmak, küfür etmek ve daha birçok şey de erkeklik alâmetidir, gerçek erkekte olmalıdır.

    Bunları neden anlattım? Çünkü herkesin erkeklik algısı farklı olduğu için sen sâdece "Erkek olun." dediğinde herkes kendini senin gibi görecek ve senin onlara hak verdiğini zannedecek. Bunu gören ve senin de eleştirdiğin insanlar da sana "keko", "barzo", "maço", "çomar" gibi birçok aşağılayıcı şey diyerek seslenecek. Sonuçta senin anlattıkların, karşındakilerin anladıkları kadardır. O yüzden bence bu erkeklik konusunu biraz daha ayrıntılı olarak başka başlıklarda anlat. Eğer anlattıysan da bkz filan bırak.
    ···
    1. 1.
      +3
      Kendini ezdirme, hakkını aramaktan ve gerekirse bu yolda şiddet kullanmaktan çekinme,
      Feminen davranışlardan ve aksesuarlardan uzak dur,
      Kadınlara karşı duruşunu bozma, yavşak ve meriç olma, ama o kadından bu kadına gezen sözde bin özde erkek orosbusu olan tiplerden de olma. Eğer seni seven ve sevgini hak eden bir kadın olursa ona saygıda kusur etme,
      Hümanizm, liberalizm, yarakizim gibi izmli gibik akımların çomarı olma,
      Gerektiği zaman harekete geçmekten çekinme, bızıkma,
      Asla çiğnemeyeceğin, senin kimliğini oluşturan ideallerin olsun,
      Dürüst ve onurlu bir hayat yaşa, özgürlük adı altında zütü başı dağıtıp her haltı yeme,
      Benim erkeklikten anladığım ana hatlarıyla bunlar.
      ···
      1. 1.
        0
        Tamamdır, bunlar bende de var zâten. Sâdece şu şiddet kullanma kısmı sıkıntılı.
        ···
    2. 2.
      0
      Hiç de bile. Şiddet erkekliğin temel sembolüdür. Figth club da neden erkeklerin kavga ettiklerini zannediyorsun? Şiddet maskülenliği, erkekliği ortaya çıkartır çünkü. Yukarıda kaptana da yazdım ben burada nedensiz şiddetten bahsetmiyorum. Ama şiddete başvurman gerektiğin zaman da kendini sakınmaman gerek.
      ···
      1. 1.
        +1
        Yok, ondan değil. "Şiddete tamâmen karşıyım." demiyorum. Çok da kavga edebilecek bir durumda değilim. Üç ay önce kolumu kırdım ve hâlâ sıkıntı çıkarıyor bu olay. O yüzden dedim.
        ···
   tümünü göster