1. 226.
    0
    Hüzün var... boş mesajlar var. Yani abi diyor ki belli edin burada olduğunuzu. Fakat gel gör ki, ya sensiz olmuyor falan filan. Ne olmuyor oğlum? Alfalık adı altında tatmin çaban falan mı olmuyor ? Yoksa alfa adı altında karakterini mi elde edemediğinden olmuyor ? Yahu kardeş peygamber efendimiz ölünce din bitti mi ? Noldu Yani insanlar buraya kadarmış diyip bıraktı falan mı ?
    Yo hiçte bile. Evet peygamber efendimiz ile daha iyi hizmet edip organize oluyorlar ve ilerliyorlardı amma kendi başlarına ilerlemek durumda kalmaları onların hızını düşürmüştür ayrı konu. Bu durumda böyle bence.
    Çünkü bir algı var: ustasız hiç bir şey olmaz.
    Ne olmaz oğlum? Bak selamı yaymaya çalışıyoruz, namaz kılıp şükür ediyoruz. Allahın 99 isminin tecellilerine bakıyoruz. Ama hızımız düşük. Ama belki girince de hızımız daha da düşecek ve ondan nasip olmuyor.
    Oğlum ben kardeşliğe bir inanç meselesi olarak baktığımı, eğer bir gün kardeşlik adı altında hizmetimin seviyesini artırabilirsem bilicem ki: cidden temizleniyor ve hizmet ediyorum. Ama şuan da ediyorum bence. Ama seviye önemli işte. Süleyman bu kale benim inancım diyor ya, bu kale benim umudum: rabbimin benden razı olup olmadığına dair sınavım... kaleyi alıyorlar sonra.
    Bende öyleyim işte. Kardeşlik bana pek yakın, pek de uzak demişimdir. Ben 1'sem kardeşlik ile 10 olacağımı biliyorum hizmet, hakikat yolunda. Ve ben 10 olmayı istiyorum. Bunu bilmem ve cidden gelişimimi görmem için kardeşliği kendime ayna yapmışım. Bir nevi 70 bin perdenin bir kısmı yapmışım. Allaha giden merdivenlerde ciddi basamak yapmışım. Oğlum çünkü kardeşlik hizmet ehli... hak etmem gerekiyor. Ama deliler gibi düşünmüyorum. Çünkü amaç kardeşlik olmamalı, allaha hizmet etmek olmalı. Yoksa kardeşlikten, kardeşliğe hizmet etmiyorsun. Hizmetin allaha, allaha hizmet eden zaten kardeşliğin bir parçası ve hizmet görevlilerinden oluyor. Bende de var mıdır? Var abi illaki. Hizmet içindeyim diye düşünüyorum. Fakat bu parça yeterli değil işte yapboz'un tamamlanması için. Ona da çok parça lazım diyeyim. Öyle ya işte. Çok umutlu ve maneviyatla bakarım kardeşliğe, o suleymanin konuşması falan etkiler beni. Benim inancım allahadır. Hizmetim onadır. Fakat minnet ve teşekkür de etmek gerekir onun, seni yetiştirmek için yetiştirdiği insanlara...
    Elçiler haricinde, my7 hacıbaba falan. Biri daha var. Şimdilik gerek yok. Kardeşlik sınırdır yani.
    Kabe toprakları ile, bu topraklar arasında fark ne?
    Kabede olsan dersinki: abi belli ki benim bir salatım var ki Allah bana burada olmayı nasip ediyor. Kabe oğlum kabe... çok önemli yer. Orada hizmetin falan pek geniş ve samimi olur. Çünkü o özelliklere sahip olduğun için ordasındır. Aynı kardeşlik gibi işte ;).
    Neyse yazsam yazarım fakat yatmam gerek.
    Allah yardımcınız olsun inşallah. Selam aleyküm.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster