/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    -1
    7 ve 18. maddeler kusurludur.7.madde yarım kusurlu çünkü tagaddi mühim olmakla birlikte ülke savunmasında etkinliği azdır. Gelişmiş ülkelerde de sanayi yüksektir.Öncelik ağır sanayi ve sonra tarım olabilir.

    18.madde ise tamamen sorunludur. Zaten bir çok yerde hakkımız müdafaa ediliyor. Libya,Akdeniz, Suriye,Irak buralara operasyon yapılmıştır.Bu işte ne başarılı hükümettir. Rahip olayı ve bu olay ise doğrudur lâkin bunca başarı onların intikamıdır!

    Tabii hoşuma gitmeyen bazı maddeler var ordu ve tarikatlarla ilgili. Ordu senin istediğin babta olduğu vakit genelde darbeler oluyor. Ordunun tek işi savaşmaktır!
    ···
    1. 1.
      0
      Eğitim konusunda hakkını teslim ediyorum. Keza 7.madde için yarı kusurlu buldum dedim.Çiftçiye ki Türkiye verimli topraklara sahiptir kredi faizsiz verilmeli veya geri ödemesiz verilmeli.Lâkin tetkik edilmeli gidip altına araba çekmeyecek. Adam gibi ekip biçecek.ilk sıra sanayi ikinci sıra tarım olmalı. Yüzde 50 sanayi ise yüzde 30 tarım.

      Tarikatlar bazı noktada insan dinini, itikadını etkileyecek batıl görüşe sahip tarıkatlar olabiliyor. Ehli Sünnet liderliğinde bir halife ve bütün tarikatların-dünyanın neresinde olursa olsun-(tabii ilk başta ülkemiz)bu halifeye bağlı olması gerektiği görüşündeyim. Eğer vatana millete ümmete ters bir iş yapılıyorsa da bu tarikatların hilafet ordusunca başının ezilmesi lazım gelir.

      Ordu Milli ve Müslüman olmalıdır.Çünkü ahval ve şerait bize gösterecek ki milletler dinlerine rücû edecek.Ve hakikat dini bizimdir biz bu sebeble ölümü çok daha kolay göze alır ve kuvvetli maneviyata sahip bir ordu kurarız. Netice bir asker ne en son teknolojisine ne de sayısının çokluğuna güvenmeli sadece kendisi ve rabbi olacak o meydanda ve onlara sıkı sıkıya sarılırsa muzaffer olacaktır.
      ···
      1. 1.
        0
        Ekonomi hakkındaki düşüncelerini destekliyorum. Büyük ihtimalle tarım ve hayvancılığı destekleme sebeblerimiz farklı. Eğer düzgün bir dünya olsaydı tarıma pek yatırımı dahi yapılmasını istemezdim ama tarıma yatırım zorunludur ve desteklenmelidir.

        15 Temuz meselesinden mütevellit yine inkılapçı bir kafa yapısına bürünülmüş.Bir hastanın şifası için ilaç hazırlarsın o hastayı acılardan kurtulsun diye öldürmezsin.Öldüren kişi hastanın kötülüğünü istiyordur iyiliğini değil. Aynısı çok evvelden gelme ve yararlı yapılanmaların kaldırılması çoğu vatandaşın hoşuna gitmeyeceği gibi bunu yapanında milletin iyiliğini istemediği muayyendir.(Tarihte örneği vardır)Ben ise yukarıdaki anlatımda olduğu gibi ıslahatı doğru bulurum.Çünkü tarikatlar dinin ve yardımlaşmanın olduğu yerlerdir. Buralar ileride kurulacak olan islam birliği(Nasıl Türk birliği kurulmuşsa ileride bir islam birliği de söz konusu olacak ama şimdi anlatmayayım.)için pek iyi destekleyici yerler olur.

        Laikliğe gelirsek:Yeni dünya yapılanmasında dinsizliğe pekte yer yok.Ya milli ve dini değerler üzerinde kurulup köle olmaktan kurtulunur ya da bir dünya nesli bireyselci kalıp köle olur. Bunun üzerinde de durmaya pek lüzum yok 10-20 senede daha iyi idrak edersin. Diyanet devletin elinde en iyi oyuncakta olabilir o sebeble (şu an güvenilir)pek sağlam gelmiyor gözüme. Diyanet sadece senin ülkende etkin iken Hilafet islam aleminde etkin olacak. Böyle bir kuvveti ihyaya mecburuz!
        ···
   tümünü göster