/i/İş Güç

İŞLER GÜÇLER
  1. 1.
    +4
    Öncelikle arayan insanların %90 mal, %10'u gerçekten problemi olan ve yardıma ihtiyacı olan insanlar.

    Bu %90'lık kısım içerisinde Fransa'nın içerisinde K olduğunu söyleyen, M.Ö 646 yılında doğduğunu belirten, sadece onlar istiyor diye 2000 kapasiteli aracı onların istediği yere istedikleri tarih ve saate zütürmemizi talep eden ve bilet kurallarını keyiflerine göre esnetmek isteyen insanlar var.

    %10'luk kısmın problemleri daha çabuk çözülüyor genellikle, konuyu ilgili birime iletiyorsun yada yapabiliyorsan direkt işlemini yapabiliyorsun gönderiyorsun alan mutlu veren mutlu.

    Neyse bugün huur çocuğunun teki geldi. Neymiş internetten bilet almış ama bileti oluşmamış parasının iadesini istiyor ama hemen istiyor, yapılacak işlem kaydını oluşturup göndermektir, neymiş onu yetkili birisine bağlayacakmışım. Ben bilmiyorum sanki o yetkili birisinin ne söyleyeceğini ne işlem yapacağını. Benim yapabileceğimden ne fazla ne de az bir işlem. Aynı şekilde kaydını oluşturur gönderir. Genel müdürle görüşse bile durum aynıdır. incelenmeden bir gib yapılmaz, gecenin 1inde de sen sabah gideceksin diye kimse kalkıp iş yerine gidip işlemini yapmaz.

    Olay şu ki Ekşi sözlükte çağrı merkezleri hakkında bir başlık var. Buradan görüyor işte bu parlak zekalı mallar. Nasıl işlediğini çok biliyor ya Ekşi sözlük yazarları. Neymiş hiyerarşik olarak bütün şirketi taciz edeceklermiş işlemleri şıp diye gerçekleştirilmesi için.

    Gerçekte şu, ilgili birime talep gelir, yolcu bilgileri incelenir sistem kayıtlarına bakılır o karttan gelen bir para var mı diye varsa, iade sırasına alınır sıra gelince de iadesi gerçekleşir. O iade sırasında da o para en az 5 en çok 20 gün bekler.

    Tabi bunları yolculara söyleyemiyorsun gibtir olup gitsin diye aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun oda ekşi sözlükten gördü ya zehir gibi aklı var yetkiliye bağlanmaya çalışıyor, benim yetkim yok sanıyor. istesem iş çıkışı arar senin biletini bin bile ederim ben kimsede senin maduriyetini gideremez senin ruhun bile duymaz ama kalkarlar 30 lira için sana demediğini bırakmazlar. dıbına kodumun fakirleri bir bilete 30 lira veremiyorlar. Şirket izin verse kendi kartımdan vereceğim sadakam olsun diye.

    Bir malda geldi neymiş cenazesi varmış talep oluşturmuş biletinin iadesini istiyor olayı anlayınca aynen şöyle dedi. " Benim kocamın amcası öldü, şimdi biz gidip onlardan 60 liralık biletin iadesinin gerçekleştirilebilmesi için ölüm belgesini mi isteyeceğiz ? "
    Evet.
    Bizlere bağırıp çağıracak kadar yüzsüz olabiliyorsun bunu da hiç utanmadan yapabilirsiniz eminim...

    Şu işe başlamadan önce ülkede salak insan olduğunu biliyordum da durumun bu kadar vahim olduğu aklımın ucundan bile geçmemişti amk

    Neyse diyeceklerim bu kadar sırf şu başlığı açmak için gelmiştim şimdi de gibtir olup gidiyorum.
    ···
   tümünü göster