/i/Tespit

  1. 1.
    +26 -10
    bunu bir liberal olarak söylüyorum. yaklaşık 400 sene boyunca balkanlarda barışı sağlamış, Balkan halklarına dini ve sosyal özgürlükler vermiş olan türkler, yunan bulgar Sırp muallakleri tarafından balkanlardan sürüldü. osmanlının hoşgörü politikası sebebiyle adam yerine koyduğumuz halklar her seferinde ayaklanmışlar türklere katliam yapmıştırlar. macarlar sırpların anasını giberken Osmanlı padişahına yalvarmıştır bizi kurtarın diye.her seferinde birbirlerini yiyen bu bin balkan halkları bizim sayemizde barış ve huzur içinde yaşamışlar. istese türkler bunların topunu tek seferde kılıçtan geçirirdi ama yapmadık.

    400 sene kılına bile dokunmadığımız kodumun yunanları birinci balkan harbi sonrasında Atatürk'ün vatanı olan Batı Trakyadan türkleri bir haftada sürdüler. onların gözünde Türkler barbar vahşi ırktı ve balkanlarda onlara yer yoktu.

    anasını ve bacısını binbir zorluklar içinde istanbula yerleştiren mustafa kemal paşa bu olaylardan sonra milliyetçilik ateşiyle yandı. türkün türkten başka dostu yoktur ilkesini benimsedi. kendi vatanından kovulan birinin duygularını anlayamazsınız beyler. hepimiz çoğunlukla anadoluluyuz haliyle atamızın ruh halini anlayamayız.

    Türklere ait bir tek Anadolu kalmıştı. ama işgalci itilaf devletleri ona da göz dikmişti. sevr anlaşması ile anadolunun ortasında züt kadar toprak bırakmışlardı Türklere ama biz bunu reddettik. osmanlının en rezil padişahı Vahdettin ingiliz zırhlısıyla ülkeden gibtir olup gitti biz direndik.

    millet-i sadıka diye övdüğümüz ermeniler bile arkamızdan vurdu. Selçukludan beri dinine, diline, malına, geleneklerine, karısına kızına karışmadığımız kodumun ermenileri doğu anadoluda köyleri basmaya başladılar. türk ve kürt köylerini, bastılar, yağmaladılar katlettiler. sonra bu zütü kalkan ermenileri suriyeye güvenli şekilde tehcir ettirdik. savaştan sonra yine akıllanmayıp doğu anadoluyu işgale yeltendiler. şanı büyük kazım paşa erivana kadar kovaladı bu soysuz ermenileri. halen " büz süykürümü üğrüdük ühühühü" diye timsah gözyaşı dökmekle meşguller döl israfları. keşke türkler bir tane ermeni bırakmasaydı dünya üzerinde ah ah.

    son olarak araplara gelelim. çoğu isyan etmese bile hiçbir arap savaşta yanımızda yer almadı. üstelik arkamızdan vurdular. hani nerde din kardeşliği hani müslüman müslamanın kardeşiydi? bu gibik ortadoğu maymunları gavura karşı bir mermi sıkmadı. osmanlı döneminde bir tane arabın burnu kanamadı. savaş esnasında ingilizlerle fransızlar bunları bağımsızlık vaadiyle kandırıp savaştan sonra bu maymunları ters köşe etti. ingilizlerle fransızlar bunların topraklarını kendi imparatorluklarına kattı. köpek gibi sömürdü bunları. köpek araplarsa üçün birini aldı anca.

    halen bile bizden ayrılmaya çalışan bölücü kürtler var. vatansever kürde eyvallah ama bölücü huur çocuklarını ıraka süreceğiz.

    evet panpalar eğer tarih bilmezseniz milliyetçiliğin önemini kavrayamazsınız. bu coğrafyada milliyetçi ve ulus devlet olmazsan ayakta kalamazsın. afganını suriyelisini ülkeye sokan zat bunların 20-30 sene sonra birleşip iç savaş çıkaracağını hiç düşünemiyor mu?

    ben eskiden pembe zütlü liberaldim. "yaa kürtlere anadilde eğitim görme hakkı verilsin yaaa devlet dairesinde kürtçe hizmet verilsin" diyordum ama yakın tarihi okuduktan sonra bu aptalca tavrımdan vazgeçtim.

    atatürk gerçekten büyük insan. hataları olsa da mükemmel bir insan. onun hataları ülkeye olan faydaları yanında toz tanesi kalır. ruhu şad olsun.
    ···
   tümünü göster