/i/Tespit

  1. 26.
    +1 -3
    Tarihten biraz ders almak lazım. Netflix zorba nasıl olunur. da bol örnekler var.
    https://www.independenttu...%BCk-bir-kahraman-m%C4%B1
    idi Amin, halkın arasına karışan, ülkenin en ücra bölgelerine giden ve neşeli tavırlarıyla halk tarafından kısa sürede sevilen ve benimsenen bir yönetici portresi çizdi. Lakin bu durum ülkede yaşayan herkes için aynı değildi. Zira iktidarı ele geçirdikten bir yıl sonra aldığı şok bir kararla büyük mağduriyetlere yol açtı. Ticaretin büyük bir kısmına hakim olan Asya kökenli Ugandalılara yönelik bir karar çıkarttı. Bu karar özellikle Hintlileri kapsıyordu. 90 gün içerisinde ülkeden ayrılmalarını emretti. Giderken yanlarına sadece bir valiz almalarına izin verilecekti. Ülke ticaretine hakim olan bu gruptan tüm mal varlıklarını ve birikimlerini geride bırakarak bir anda ülkeden gitmeleri istendi. Aksi halde hapis ve ölüm cezalarına çarptırılacakları söylendi. Milliyetçi bir tutum benimseyen idi Amin bu kararı sonrası eleştirilerin odağına yerleşti. Amacı, ticaret yaparak zenginleşen yabancıları kovup onların mal varlıklarını Ugandalılara dağıtmaktı. Tabii bu süreç büyük zulüm ve insan hakları ihlallerine yol açtı. Hintlilerden geriye kalan mallar ve dükkanlar idi Amin yandaşları arasında paylaşıldı. Uzun yıllar boyunca ticaretin içerisinde bulunan kişilerin yerini, ticaretten anlamayan ve haksız yere mal mülk sahibi olan kişiler aldı. Bunlar arz talep dengesini ve piyasayı bozarak Uganda’yı yıllarca sürecek sefaletin içerisine sürükledi. idi Amin’in akrabaları bu kararı savunsa da görüştüğüm yakın çalışma arkadaşları bunun hatalı bir karar olduğunu dile getirdiler. Günümüzde yine Asya kökenli vatandaşlar özellikle Hintliler ülke ticaretine hakimler.
    ···
    1. 1.
      +1
      paranın kurallarını bilen ticaret erbablarını ülkeden kovarsan parasız kalmaya mecbur kalırsın. idi aminin yapacağı şey vergi oranlarını yükseltmekti yabancılara karşı bu mal direk kovmayı tercih etti.
      şükrü saraçoğlu bile kovmadı aq yavudileri bizden sadece fazlalık servetlerini traşladı o kadar onu da mı örnek almadı bu mal :D
      ···
    2. 2.
      +3
      elmayla armutu karşılaştırmayın kurnaz Kürtçüler.

      GEÇiCi

      sığınmacılar vatanlarına dönecek.
      ···
   tümünü göster