/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 26.
    0
    Bunun tek nedeni bu olmamali diye dusunuyorum. Benzer bir vakayla karsilasmistim ama tek bir nedene baglanamayacak kadar karigibti. Inanc islerinde zaten tek bir nedene baglama gibintidir, yeni Musluman olanlar bile direkt bir neden sunamazlar. Cok soyut ve incelenmesi zor bir alan.

    Insan dinden baskalarina bakarak sogumaz, icindeki ates ve arzu sonmeye basladigi icin uzaklasir bence. Artik yeterince inanmiyorsundur, daha realist ve humanist bir bakis acisi gelistirmissindir, din karsiti propagandalara maruz kalmissindir. Islamin su anda pratikte (hukuken) uygulanamiyor oluşu da bu durumu bayagi tetikleyecektir.

    Ayrica evrensel bir seyler ariyor olabilirsin, baska bir yerde dogsaydim yine Musluman olur muydum, sorgulamasinda olabilirsin. Bu catismayi ancak derinlemesine arastirma yuruterek ve dogru olani hissedip anladiginda sona erdirebilirsin. Buna da yanasmiyorsan yalancisin ve kendini kandiriyorsun.
    ···
    1. 1.
      0
      Sorgulamaya, araştırmaya olaylara daha gerçekçi bir açıdan bakmaya aksine "ben daha da bu partizan hocaların arkasında namaz kılmam" dediğim andan sonra başladım. Bu kadar rezilliğe rağmen bunları halen savunan akrabalarımın "şükür" geyiğinden de iğreniyordum. ilk başta sadece bu herifler ve zihniyeti iktidardan gidene kadar ibadete ara vermiştim. Ama şuan düşünüyorum ki Türkiye'ye ve Türklere bu denli zarar vermiş ve zarar vermeye de devam eden bir şeyin artık parçası olmak istemiyorum.
      ···
      1. 1.
        +1
        Aksine incin Türk boylarının birleşip devletleşmesinde islam'ın büyük payı var. Esasen bunu inanç ortaklığının gücü yani dinin gücü olarak da düşünebiliriz.

        "islam mükemmel, Müslümanlar değil." derler bir de.

        Dediklerinden ben de rahatsızım. Ama benim dinden uzaklaşma bahanem bu değil, daha çok islam\'ın pratikte karşılığının olmayışı, çağın dışında kalması, modern dünyayla bağdaşmaması. Dini tam anlamıyla yaşamak mümkün olmadığından ve ben de ya hep ya hiç kafasıyla hareket ettiğimden çelişkiler yumağına sevk edildim, sonra da hepsinden sıyrıldım. Daha çok pandemide oldu tüm bunlar, internette okuduklarımın etkisi bunda fazladır diye düşünüyorum, humanist bir bakış açısı kazandım ve dini merkezden çektim, yerine insanı koydum. Mantıklı hareket edecektim. Ama gelenekten cikinca bu sefer de daha baska sorunlar türedi, birçoğu da geleneği hakli cikaran sonuçlardi. Modernitenin de ayri sorunlari var.

        Not: aptal sozluk D.A.G.I.N.I.K kelimesini incin diye sansurluyor.
        ···
   tümünü göster