/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    -1
    şahsi mücadelenin acılı, bol ders ve tefekkürlü geçmesini: hayırlısıyla ilerlemesini umarım.
    Yalnız bir şeyi temizlemek için önce pisliği, zararlı olanı bulmalısın. Anladığım kadarıyla ifşa ediyorsun. iyidir. Sadakatini küstahlık olarak takın. Ancak o vakit neyi, neyden temizleyeceğini anlarsın. Yalnız samimiysen zaten her şey rayına oturuyor. Ben burdayım. Yazıyorum allah aksini istemedikçe, senide bekliyorum. Sonra ele ele kardeşliğe güldüm.
    ···
    1. 1.
      -1
      Elhamdülillah kardeşim. Kardeşliğe mi kapıda akılsız almıyorlar diye duydum ehehhehe kendi payıma dedim.
      Bu kadar pisliğin içerisinde ip üzerinde yürümeye çalışıyorum ancak ciddi başarılar yakalamadıkça pisliktende arınacağımı sanamıyorım.. Sadakati küstahlık olarak takılma mevzusuna pek ayık olamadım hiç ama bunuda zamanla kavrayacağım. Aklıma geldikçe yazıyorum buraya. Genelde vaktim olmadığı için yazamıyorum, kalsa da ancak oyalanmaya yetiyor. Yok bundan mutlu değilim. Evet oyalanıyorum. Evet aklımı skm.
      Neyi neyden temizlerim bilemiyorum epeydir çok karıştı herşey
      ···
    2. 2.
      -1
      aminaçakim 50 yazı yazdım neredeyse başlığımın altına, baktın mı? Çünkü gibko gibko yazılar yok güldüm. Yazacak bir şey istiyorsan al. Sadakatini küstahlık olarak takın hakkında bir şeyler yazmıştım ohooo .d yazıyı bulursam editlerim.

      Özet: sorumluluklarını, ne yapman gerektiğini bildiğin ve öylece hareket ettiğin sürece- allah zinaya yaklaşmayın demiştir mesela, hırsızlık yasak demiştir. Allaha olan sadakatini diğer insanların gözünde küstahlık olarak takınıyorsun. Nasıl? işte dışarıda ki senin motivasyonunu bilmiyor. Bilmediği için senin bu olayları giblememen ona küstahlık olarak yansıyor.- dışarıdan yansıyor. Bunu şuradan anlıyoruz. Tcma bir gün manasal olarak kimseye bir şeyi lanse etmek, yaptığın şeyleri neden yaptığını açıklamak zorunda değilsin. Zorunluluktan çıktığın sürece senin hakkında bilgi edinmek için çabalarlar. Edindikleri bilgileri de kutsal sayarlar. Bu konunun sadakatini sunduğun değer, dava, yol, efendi üzerine olacağını farz edersek, bunun kurallarına uymak içinde çaba göstereceğin yahut çok rahat yerine getireceğin değerler, prensipler, kurallar olduğundan, e bu yaptıkların dışarıdan küstahlık olarak yansımaması için sebeb yok. Zaten öğretide yol kat edince aynı anda umursamazlık, baskınlık, gerçekten çabaladığın için kendinden eminliliğin ile beraber takım oyunu halinde tıkır tıkır ortaya çıkıyor. Yanlış olmasın gördüğün gibi tek çaba derinleşmek. Redpil yahut diğer kız tavlama blogları bu işleri küçük küçük halleder. Bilirsin, öğreti sadece kişinin aklı ile hayatta ki sosyal hakikatlere aşina olup, ona uygun yaşaması için sağ taraf denilen içten gelen, düşünmeden yaptığın eylemlerine ekler. Namaz ile ilgili bildiğin ne var? Hüküm verebilmek için araştırdın mı? Sadece hacinin sorgulama maksadıyla bizlere sunduğu bilgiler ışığında red mi ediyorsun? Hacı bunu istemezdi kanka. bir şey üzerinde hüküm veremiyorsan onu kabul etmen, red etmekten daha asildir. Her alanda böyle değil elbette ama hak karşısında bunu kullan. istemiyorsan kullanma elbet. Ben kullanıyorum. Zararını görmedim. Yanlışsam düzelt. Çünkü bu iş için seçildin amunagoyim, hakkını ver ki azaba uğrayanlardan olma. istersen ol benim konuylan alakam yok. Geçici tatminlerin iç yüzünü gördükçe bir kere geçici olduğunu anlaman dışında neyin önemli olduğunu anlıyorsun. Sen anlayanlardandın. Bu artık bildiklerini uyguladığın sürece olucak. Hacı diyorki: yaram buraya değil nereye gideceksin? Buraya gelen adam derinleşen adamdır falan olması lazım. Buraya gelip, iyi niyetle yazıp ittifaktan bahsediyor.
      Tümünü Göster
      ···
   tümünü göster