/i/Tespit

  1. 1.
    +46 -12
    sürekli yaptıkları bir saçmalığı da söyleyeyim. Sırf kürt yazısını gördüğü anda kendilerine hakaret ettiğimi düşünüp sövecek kürtler çukusunu atıp gibtirip gitsinler önce

    Türk, Germen, Slav, indo, Sami, Fars gibi ana kavimlerin farklı coğrafyalara dağılarak verdikleri sayısız alt grup ve halk var. Ama özünde aynı dile, kültüre ve genetiğe sahipler. (lehçeleşme, melezleşme olsa da) Bu milletlerde de ana kavimlerinin üst kimliğini benimseme ve soydaşlarıyla kardeşçe ilişkiler kurma durumu vardır. (istisnalar illaki var.) Mesela Bulgarlardan, Çeklere, Ukraynalılardan, Ruslara tüm slavlar slav kimliğini benimserler ve kendilerini o kavmin bir parçası olarak görürler. Diğer ırklarda da bu böyledir. Bir Türkiye Türkü binlerce kilometre uzaktaki Uygur'un soydaşı olduğunu ve onunla ortak tarihi paylaştığını bilir. Gidip de Türk tarihini ve kimliğini tek başına sahiplenip onu dışlamaz veya Türklüğünü inkar etmez.

    Ha geldik sizin durumunuza. Soruyorum siz neden bunu yapmak yerine tüm fars tarihini ve kültürünü tek başınıza sahiplenmeye çalışıp diğer farsi soydaşlarınızı dahi kendinizden tiksindiriyorsunuz? Onların da esasın da kürt olduğunu söyleyip üzerlerinde hak iddia ediyorsunuz? Bu bir Kırgızın bir Türkmene, Türk kimliği altında birleşebileceklerken gelip sen aslında Kırgızsın demesi gibi saçma bir şey.

    Kısacası kürdo; Farslar, Talışlar, Lurlar, Tacikler, Sogdlar, Beluçlar, Tatlar, Zazlar kürt değil, senin de içinde bulunduğun aryan grubunun birer parçası. Gelip de yok Medler sadece biziz yok Persler sadece biziz diyip adamları darlamayın. Gene Türkler üzerinden örnek vericem Bu bir Türkiye Türk'ünün bir Azeriye Göktürkler sadece bizim devletimiz, sizin değil demesi gibi bir şey. Şu cringe tarih söylemlerinizden vazgeçin.
    ···
   tümünü göster