/i/Tespit

  1. 26.
    +3
    ulan başlıktan entrye zaten "saçmalık" olarak iddia ettiğin şeyi muhatabı ekgib. Bunu söyleyenler gibi bulanık bir alan yaratıp bir karşı grup oluşturuyorsun. Birinci mesele bu.

    ikinci mesele de alt dil grupları ile coğrafyanın birbiri ile olan ilişkisi aşikar. Eğer ortaklaşa bir kültür oluşturulmuşsa (yazılı, sözlü vs) bunda hak iddia etmekten daha doğal bir şey yok.

    üçüncüsü de eğer kültürel iletişimde kopma yaşanmışsa (ulus devletlerden sonra), grupların teker teker üst gruplara aitliği eskiye nazaradan daha da silinikleşir. Aitlik yavaş yavaş silinirken, coğrafya olarak mecbur yakınlık yeni bir tarih alış verişi için alan yaratır. Dolayısı ile hem öyle hem böyle yapmalarının aslında teknik bir mantığı var ve bu tarihin zaten kendisi.
    ···
    1. 1.
      0
      Ulan zaten ben hak iddia etmesinler demiyorum tabi ki tüm farsi tarihi kendi tarihleri olarak görebilirler. Ama sosyal medyada gördüğüm kadarıyla tüm iran tarihini salt kürt tarihi olarak alıp, tarih sayfalarında farslara saldırıyorlar. Ha Selçukluları bile farsi olarak lanse etmeye çalışan iran trolleri hak ediyor mu hak ediyor ama yine de yapılan şey rahatsız edici. Ben kafamdan bir grup uydurmuyorum sosyal medya bu tip kürtlerle dolu. ismindeki Batman'dan anladığım kadarıyla sende yaklaşık olarak aynı kafada bir kürtsün. Git bedel abini izleyip "ulan biz neymişiz yav." diye 31 çekmeye devam et.
      ···
   tümünü göster