/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Eskiden böyle gibertmeler yapardık. Hâlâ var mı bilmiyorum. Uzun süredir aktif değildim. Şimdi mevzu şu:
    Başlıkta ismi geçen baş rolünde Cüneyt Arkın'ın oynadığı zamanın ötesinde olan bu harika başyapıtın oylama sayısını ve rating'ini arttırmayı amaçlayacağız. Yapılacaklar basit imdb'de Öğretmen Kemal (1981) filminin sayfasına girip RATE'e tıklıyoruz ve 8, 9 ve 10 yıldız veriyoruz. Üye değilseniz olmak "Sign in With" ile 3 saniye sürüyor.

    dollerheim uyardı: Herkes 10 yıldız verirse imdb bot kabul edip siliyormuş.
    Teşekkürler.

    imdb'de bu film için oylama yapanlar entry girerlerse isimlerini burada listeye tek tek ekleyeceğim.

    Oylama yapacağımız sayfa:
    https://www.imdb.com/title/tt0183590/

    Bu sinema filminin önemini anlamak için aşağıdaki linkleri izlemenizi ve dinlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca Mustafa Fehmi Kubilay Öğretmen'i ve istiklâl Mahkemelerini'de araştırabilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=cT1U_4PxmTs
    https://www.youtube.com/watch?v=QTUJgu3uMno

    Öğretmen Kemal (1981) filmini izlemek için:
    https://www.youtube.com/watch?v=afm9b4xRuN8

    Film'den bazı efsanevi replikler:
    "istiklal Mahkemeleri'ni unutma! Menemen'de olanlarını unutma Dayı bey! Belki ekmeğimiz aşımız yok ama askerine memuruna dokunanı yaşatmayan bir başımız var."

    "Bakın arkadaşlar! Ben kaba güce karşıyım çünkü ben öğretmenim. Barış adamıyım. Barış! Barış belleten, yayan, yaşayan bir adamım. Ben Kuvayi Milliyeciyim. Atatürk'ün askeriyim. Çalışanın yeri yanımda, tembelinki karşımda... "

    Ek olarak:
    -Filmin sonlarına doğru öğretmenin son dersi, Nazım Hikmet'in "Sen yanmazsan, ben yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?" dizelerine göndermedir.

    -Filmde ki tek kollu karakter Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Yaban isimli romanına göndermedir. Kitapta baş karakter bir paşa oğlu olan Ahmet Celal yedek subay olarak katıldığı I. Dünya Savaşı'nda bir kolunu kaybetmiştir. Karakterin yaşadığı köyde Yunan işgalini umursamayan cahil köylüler, köylerinin yakılıp yıkılmasına başlamasından sonra bazı şeyler için artık çok geçtir.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Yaban_(roman)

    -Film 1981 yılında Atatürk'ün doğumunun 100. yılı için çekilmiştir.

    Şimdi gel gelelim fasülyenin faydalarına.
    Burda esaslı, gururlu, dev, müthiş önemli tarihi olaylar silsilesi var. Sokuyum imdb'ye. Sokuyum orada ki puana. Ben istiyorum ki bazı şeylerin farkına varılsın. Yayılsın. Duyulsun. Günümüzde çektiğimiz sıkıntılar hala 1900'lü yıllarında ortalarında ki sıkıntılarla aynı. Tarihteki sıkıntıları görünce bir arpa boyu yol almadığımızı hissedeceksiniz. Cehaletin, yobazlığın, ayakta uyumanın nasıl bir şey olduğunu anlayacaksınız. Bu filmleri izleyin, geçmişi araştırıp tarafsızca anlatan, muhalif veya iktidar demeden herkesi eleştiren youtube kanallarını izleyin, katledilen gazetecilerin konuşmalarını dinleyin. Bir devletin mafyatik adamlarla, uyuşturucuyla yargılamak ve ceza vermekten başka ne işi olabilir? deyin. izledikten sonra kendiniz de merak edip araştırın. Belki de kandırılıyorsunuz, belki de öyle değil, belki manipüle ediliyorsunuz ve yönlendiriliyorsunuz. Hemen inanmamayı, soru sormayı, hesap sormayı, "Bir de ben araştırıyım bakalım gerçekten öyle mi?" demeyi bilelim, öğrenelim, alışkanlık haline getirelim. Yolsuzluklar karşısında sesimiz çıkabilmeli. Önemli olan bu. Sokuyum imdb'ye ama biz yine de oylayalım, bakarsınız viral olur, haber olur daha çok kişiye erişilir.

    Oylama yapacağımız sayfa:
    https://www.imdb.com/title/tt0183590/

    Oylayan şükela yazarlar listesi:
    dollerheim
    jengada tas calan adam
    ···
   tümünü göster