/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +3 -3
    yannan artı değer sömürüsü diye bir şey yok. artı değer hep risk alıp yatırım yapana gidecek bir şey. doktorun ne riski var ayda 100k kazanırken. bi riski yok. sermayenin ne riski var ?
    1-batma riski
    2-müşteri gelmeme riski ki müşteri gelmezse doktorun 100k sını ödeyemez. ödemek için bankalara borçlanır. yani finansman riski.
    3-hukuki risk hastalara bi tak olursa hastaneyi giberler
    4-politik risk. devlet yeni bir politika uygulayıp özel hastaneleri gibebilir.
    5-çevresel risk vs. uzayıp gider.

    bu kadar riski alan tabi artı değeri kapacak. gibtir git şimdi aq aptalı.
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Kömür işçisi canını ortaya koyup madene iniyor hangisi gerçek risk ulan lolipop. O saydığın şeyler sadece küçük esnaf için geçerli büyük yatırımcıya bir etkisi yok. Büyük yatırımcılar da geçmişte çoğu ailesi sayesinde politik nüfuz sayesinde zengin olmuş kişiler. Kapitalistler için risk yok
      ···
    2. 2.
      +2 -1
      dıbına koduğum kömür işçisi olmasın o zaman gitsin bakkal açsın. ya da güvenlik standartlarını karşılamayan bi firmayla çalışmasın. düzgün firmanın kömür işçisi olsun.

      o duyar kastığın kömür işçisi bile artık haftada 30-35 saatten fazla çalışmıyor artık ve 20 sene erken emekli oluyor. 20 sene erken emekli olan tipe mi üzülcem. gibtir git şimdi kömür madenine in huur çocuğu. kendi dertlerin bitti sanki de kömür işçisinin dertleri ekgib kaldı aq..
      ···
   tümünü göster