/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +2 -3
    bu saydıkların huur çocukluğu knk. kapitalizmle alakası yok. ihbar edilip hapse tıkılmaları lazım. sosyalizm gelse bu huur çocukluklarını yapanlar duracak mı sanıyorsun :D

    temelde sorun aç gözlülük. aç adam sosyalizmde de huur çocukluğu yapacak komünizmde de kapitalizmde de. bu tiplerin kodese tıkılması lazım. her ekonomik modelde huur çocukluğu yapacaklar çünkü.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Sosyalizm gelse bu oruspu çocukluğu yapanlar duracak mı sanıyosun diye sormuşsun. Evet duracaklar. Sosyalizmde kimsenin malı mülkü yoktur. Herşey devletindir. Kimsenin malı olmayacagi icin. Kimse malını cogaltmaya calismayacak. Sadcee mutlu olamayı ögretmeliyiz insanlara gerisi cok kolay. Sosyalizm sadece bir ekonomik model degil. Bir yaşam bicimidir. Sadece dogru anlaşılıp dogru kullanilmasi lazim. insanlar istedigi ibadetini yapsin. Bu kimseye sorun degil. Herkes yesin icsin gezsin. Kimseye sorun degil. Ben cok agir şartlarda calisiyorum. Yoruluyorumda. 5 yıla kadar 150 milyon lira servetim olacak. Ben kendimi kurtardim. 6 yillik bir iliskim var evlenecegim. Aşkta var parada anlayacagin. Ama adaletten bahsetmek gerekirse. Benim vicdanım rahat değil.
      ···
    2. 2.
      +2
      Sosyalizm gelse ne değişir anasını skm mesele halkın zihniyetinin değişmesidir.
      Halk yönetime padişah gözüyle baktığı sürece hiçbir gibim olacağı yok. A kişisi B kişisi değil bu mesele. Yani sonuç olarak mesele nesillerin değişimş zihniyet farklılaşması.
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      yarramı duracak. devlet demek verimin düşmesi demek. her işin yavaşlaması demek. devlet demek bürokrasi demek. bürokrasi demek hantallık demek. hantallık demek verimin düşmesi demek. gibtir git şimdi. her taku devlet yapçakmışmış.

      her taku devletin yapması demek rüşvetçi memurların halkın dıbına koyması demek. git bak sscb ülkelerinde dönen rüşvetlere. rüşvet vermeden nefes bile aldırmazlar. aq aptalı. beyni yok fikri var.
      ···
    4. 4.
      -1
      Dikkat ettiysen bende a kişisi yada b kişisi demedim. Kisiler gelir gider. Önemli olan fikirlerdir. Hiç kimse nerden geldigini ve nereye gittigini bilmiyor. Bilim ve teknolojiye vakit ayirip. Hayatın anldıbını bulmamiz lazim.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster