/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +3
    islâma göre Tanrı her şeyi bilir ve biz daha yaratılmadan önce cennete veya cehenneme gideceğimizi biliyor ve bu bildikleri, yapacağımız herşey levhi mahfuz diye bir kitapta yazılı. Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu ve özgür irademiz olduğunu söylüyor. Biz neden cennete veya neden cehenneme gittiğimizi bilelim diye de bizi bu dünyaya gönderiyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Yıllardır bu sorunun cevabını bende bulamıyorum sormadığım hoca kalmadı 2 yıl kuran kursunda yatılı kaldım yine bana verilen cevaplar içi boştu işte Allah seni biliyor seni istersen yoldan çıkı başka bir yol çizebiliyorsun felan diyorlardı bu seferde Allah herşeyi bilmiyor demekki ben yolumu değiştirebiliyorum mantığı oluşuyor
      ···
      1. 1.
        +4
        Panpa 50000 yıl da geçse bunun cevabını bulamayacaksın. Çünkü yaratılmış olduğumuzu farzedersek Tanrı'yı tamamen kapalı bir kutudayken görmeye çalışmak gibi birşey yaptığımız şey. Çünkü Tanrı'ya verdiğimiz her tanım bizim gibi yaratılmış olacak ve Tanrı hem zorunlu hale gelecek hem de bize benzer bir şey oluşturmuş olacaz. Yani 500000 yıl da arasan ihtimal %50 %50 olduğu için ya dinciler gibi ya varsa diyip kendini kandıracaksın ya da Tanrı ile ilgilenmeyi bırakıp hayatının sorumluluklarını eline alacaksın kendini geliştireceksin öz saygı sahibi, kendi tercihleri olan kişiliği oturmuş bir insan olmaya çalışacaksın.
        ···
   tümünü göster