/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    0
    Toplumda tecavüzcüler de var? Hayvanların yaptığı şeye tecavüz diyemeyiz hayvan der geçeriz. Sen hayvan mısın toplum tecavüzcüyse tecavüzcü olacaksın? Toplumumuzun çok büyük çoğunluğu Müslüman neden müslüman olmayanlar var?
    ···
    1. 1.
      0
      Özgürlük var çünkü. Toplumdan kastım herkes yani global için geçerli olanıydı. Dine inanmayan insanlar var çünkü dünyanın tamamı dindar değil, çeşitlilik var.

      Ayrıca özgür irade yoktur. Senin verdiğin her karar yetiştirilme tarzın, toplumun, zihninle alakalıdır. Mahkemede yargılarken bile kanunlar doğruya yöneliktir, özgür iradeyle yargılanmaz.
      ···
    2. 2.
      0
      Ahlâkla etiği bir tuttuğun için böyle düşünüyorsun. Ahlâk hayvanlarda da vardır ama akıl etik düşünme insanlara özgüdür. Mahkemeler evrensel ahlâk kurallarıyla çalışır. Ama her insanın etik anlayışı farklıdır. Etik anlayışı tercihlere, fikirlere, kendini geliştirmene, öz saygına bağlıdır. Etikle ahlâğı bir tutarsan hayvan gibi yaşamış olursun. Ben sana katılmıyorum ama fikirlerine saygı duyuyorum daha fazla uzatıp ego yapmaya gerek yok bence.
      ···
   tümünü göster