/i/Tespit

  1. 51.
    -1
    Evrim de var, evrimle sizi yaratan Allah da var. Erkeğin de, kadının da aklı, gücü onun hayatta kalması için ihtiyaç duyduklarına göre şekillendi. Erkek daha çok dış işlere bakan taraf olduğu için bedenen daha güçlü ve daha sivri zekalı olmalıydı. Salağı da daha salaktır. Gücüyle söz sahibiydi ancak bu yavaş yavaş bitiyor, kadınlar gittikçe daha fazla hakka sahip oluyorlar. Burdaki 190cm boy 21cm yannanlı arkadaşlar ne kadar sapık davransanız da çogunuz evlenince topitos olacaksınız, o sapıklığa muhtaçlığınız bile bunun işareti ve egemen halinizi alıp zütürecek. Evlenmicem ki derseniz zaten nesliniz tükenecek demektir.
    Bu durumlar için;
    Nikola Tesla da bunu öngörmüş ve 1926daki röportajında şunları demiş:
    “Eğitimli bir gözlemci için şu açık ki – hatta sosyolojik anlamda eğitilmemiş biri için de – cinsiyet ayrımcılığı yüzyıllar boyunca devam etti, dünya savaşından önce vardı ve sonrasında daha da şiddetlendi.

    Kadınların cinsiyetler arası eşitlik kavrdıbına yönelik yaşadığı sıkıntılar yeni bir cinsiyet düzeniyle sona erecek ve kadınlar üstün olacak. Yalnızca yüzeysel olarak cinsiyetinin gelişimini sezebilen modern kadın, aslında daha derin ve insan ırkının gelişimi için çok önemlidir.\"

    Kadınlar önce eşitliklerini, sonra üstünlüklerini erkeklere benzeyerek elde etmeyecekler. Onlar yalnızca entelektüel bir aydınlanma ve yükselişle bunları elde edecekler.”
    ···
    1. 1.
      0
      Cinsiyet ayrımcılığı değil ki bu doğanın ayrımcılığı, bundan 200 yıl önce bir kadın tek başına erkek olmadan hiç bir gibim yapamaz hayatta kalamazdı, senin gelip burda fikirlerini paylaşman bile bir erkeğin yaptığı şey ile amk :D
      ···
    2. 2.
      0
      O zamanki doğa şartlarında öyleydi. Dinozorların zamanında da cinsiyet fark etmeksizin bazı hayvanlardan daha ilkeldik. Bu olay potansiyel işi, potansiyeli olan uygun şartlar oluşunca ona göre gelişir. Neandertal kadını da senden daha güçlüydü. Bu zamana kadar erkek egemendi ancak insanlığımız gereği kadınların önünü de tıkamamalıydık. Geçmişteki gibi kadınların köle yapılması oranı düşmedi mi? Tarlada çalıştırılma oranı düşmedi mi? Neden olanlar önemli değil, artık eğitim kurumlarında etrafında daha çok kadın yok mu? Belli ki ara kapanıyor.
      Önümüzdeki yüzyılın yaşam şartlarında da bu aranın kapanacağını anlamak zor değil. Hatta Tesla, erkekleri geçeceklerini söylemiş.
      ···
   tümünü göster