/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +1 -1
    Dünyadaki bütün insan topluluklarının kültürleri, yaşayış biçimleri, dinleri farklıdır. Sen bu insanları toz pembe hayaller ile bir araya toplar çok uluslu, çok kültürlü bir yapı oluşturmaya çalışırsan bu senin zütunde en düşük ihtimal iç savaş olarak patlar. Tarihteki çok uluslu imparatorluklara bak. Hepsinin ekonomileri kötüleşince birbirleri içindeki uluslar kendileri ile savaşmış. iç savaş olarak patlamamasi için ekonominin çok iyi olması lazım ki insanlar ancak öyle bu farklılıklari göz ardı edebilsin.
    Örnek olarak Amerika'ya bak. Görünüşte belki tam bir hayaller ülkesi. çok kültürlü çok uluslu herkesin güzelce iyi ekonomi ile yaşadığı, fırsatlar ülkesi.
    Ancak Amerikan medyasının netflixte göstermediği bazı şeylerde var.
    Atomwaffen Division, patriotfront, The Base vs vs. Amerika'da bu tarz bir çok ırkçı terör örgütü var. Ve bunların hepsinin amacı Amerika'da iç savaş çıkarmak ve beyaz etnositeye sahip bir ülke haline getirmek. Şu anda Amerika'da bu tarz örgütlere yinede fazla bir katılım ve rağbet olmamasının sebebi Amerika'nın iyi ekonomisi. insanlar durduk yere gidipte kendi güzel refah dolu hayatlarını riske atmak istemiyorlar.
    Ancak şimdi sen Türkiye'yi düşün bakalım. Kürt ayrılıkçılar, Aşırı Türk milleyetçiler, şeriat yanlıları, Afganlar, Araplar vs.
    Şimdi tarihinde ırksal sebeplerden ötürü iç savaş yaşamış Amerika'da bile azda olsa bir iç savaş tehditi varken günden güne ekonomisi kötüye giden, her gün daha fazla taka batan bizim ülkemizde iç savaş çıkması ne kadar sürer?
    ···
   tümünü göster