/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -1
    "Doğudan şimdi doğacak olan güneşe bakınız! Şu anda günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan bütün doğu milletlerinin de uyanışını öyle görüyorum. Bağımsızlık ve hürriyetine kavuşacak daha çok kardeş millet vardır. Bu milletler, bütün güçlüklere, bütün engellere rağmen mânileri yenecekler ve kendilerini bekleyen geleceğe ulaşacaklardır. Müstemlekecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerini milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve iş birliği çağı alacaktır." Mustafa Kemal ATATÜRK
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Bu Atatürk'ün batıyı sevdiği ve batıcı olduğu gerçeğini değiştirmez. Atatürk doğu imparatorluğunu modernleştirip batılılaştırdı.

      Hukuk, eğitim-alfabe, ordu, tarım, giyim-kültür, hepsini batıya göre dizayn etti ve çok da doğru yaptı.

      Hatta 1934 döneminde radyoda Alaturka müzik yasaklandı. Atatürk o kadar batıcıydı ve yaptıkları sonuna kadar doğruydu.

      Batı medeniyet demek, eğitim demek, bilim demek, ahlak demek, refah demek, adalet-hukuk demek.

      Buraya da batılı kıyafetlerle bir Atatürk bırakıyorum:

      http://c11.incisozluk.com...11002/2/3728362_o1f97.jpg
      ···
      1. 1.
        +1
        Yeterince okumadığın çok belli. Üstte yazdığım söz gibi Atatürk'ün onlarca kayıtlı sözünü yazabilirim. Ancak sen senin kafanda kurdukları sahte atatürkçülüğü bir kenara bırakıp da zahmet edip gerçek mustafa kemali öğrenmek istersen işte o zaman kemalizmi anlayabilirsin. Eğer içinde bulunduğun yanılgıdan kurtulmak istersen işe gizli celse zabıtlarını okumakla başla. TBMM arşivinde mevcut. Bu sözlerime ön yargı ile yaklaşma.

        "Türkiye bir maymun değildir. Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaşacak, ne de Batılılaşacaktır. Türkiye yalnızca özleşecektir."

        “istilacı ve saldırgan devletler yerküresini kendilerinin malikhanesi ve insanlığı kendi hırslarını tatmin için çalışmaya mecbur esirler saymaktadırlar. Sonuç olarak Dünya iki guruba ayrılmaktadır. Birincisi Doğu ki, kendi varlığını, bağımsızlığını artık kavramıştır, bu bilinçle el ele vermiştir. Diğer bir gurup daha var ki bunlar, sırf kendi hırslarını tatmin için çalışmaktadır. Bunların amacı zulüm ve baskı olduğu için, onları lanetle anmakta kendimizi haklı görüyoruz”

        “Toplumsal doktrin açısından biz yaşdıbını, bağımsızlığını kurtarmak için çalışan emekçileriz, yoksul bir halkız. Efendiler! Halkçılık, toplumsal düzenini emeğine, haklarına dayandırmak isteyen bir toplumsal doktrindir. Efendiler, biz bu hakkımızı korumak, bağımsızlığımızı güven altına almak için, Meclisçe, Milletçe bizi yok etmek isteyen emperyalizme karşı ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı milletçe savaşı uygun gören bir doktrini izleyen insanlarız”

        “Durumu düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan öğüt almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım düşünceler belirdi. Oysa hangi bağımsızlık vardır ki, yabancıların öğütleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir”
        ···
      2. 2.
        0
        Lan bu adamı ciddiye alıp cevap mi verdin bide amg 😃 yapma ağa
        ···
    2. 2.
      0
      Ataturkun islam ve seriati oven sozleri de var, simdi Ataturk Muslumandir veya seriatcidir diyebilir miyiz?

      Ayni Atatürkun islamı yeren ve muhafazidden pek hoş bahsetmeyen kendi el yazısıyla yazdığı metinleri var. Ataturk her zaman nabza gore serbet veren birisiydi. Kronolojik olarak incelendiginde de görülür bu.

      Sen dediklerine degil icraatlarina bakacaksin.

      Hukuk ordu egitim ve diger seyleri batiya gore evirmis mi? evirmis. hatta onu da gec batinin yasam kulturunu direkt empoze etmeye calismis mi? calismis. sen daha ne anlatiyosun.

      Yaptiklari dogurudur bu arada, ben karsi oldugumdan degil.

      Ayrica MKA yaşasa o bile Kemalist olmazdı. Bırakın bu dogmatik fikirleri.

      Ben sana 1934'te Alaturka muzik yasaklandi diyorum sen ne anlatiyosun kardesim.
      ···
   tümünü göster